Obrechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Waterkoud en vooral in de avond en nacht kletsnat

Zwolle – Zaterdag nadert vanuit het zuidwesten een neerslaggebied. De bewolking neemt toe en de zon heeft het moeilijk. Misschien prikt ze er ’s morgens nog even flauwtjes doorheen.

In Zwolle is zaterdagmiddag vanaf drie uur de bewolking zo dik geworden dat je de paraplu bij de hand moet houden. Dan bereikt volgens de huidige berekeningen de eerste regen onze regio. Voor de neerslag uit wordt het een povere 8 graden en dat is te koud voor de tijd van het jaar. De noordoostenwind neemt gedurende de dag toe, wat voor het gevoel niet helpt. Van windkracht 3 in de ochtend naar kracht 4 in de middag. Een matige wind, die in de avond en nacht blijft staan.

De eerste helft van de zaterdag is het beste deel, vanaf de middag gaat het bergafwaarts met het weer. Zaterdagavond is de kans op neerslag groot. De meeste regen valt in Zwolle wanneer het donker is buiten, wat misschien een schrale troost is. Tussen de nachtelijke regendruppels zit misschien ook natte sneeuw. Het wordt echter niet wit buiten.

Kletsnat wordt het wel. Tussen zaterdagmiddag en zondagochtend kan de regio Zwolle een neerslagtotaal van 10 tot 20 liter per vierkante meter verwachten.

Zondagochtend is het bewolkt, nat en waterkoud. De tendens is wel dat het weer in de loop van zondag een beetje opknapt, maar heb er a.u.b. geen al te hoge verwachtingen van. Er valt geleidelijk minder regen, en in de middag priemt wellicht een gelukszonnetje door het brekende wolkendek. De temperatuur overdag is teleurstellend laag: ongeveer 5 graden. De wind waait uit de koude noordoosthoek en is matig, kracht 3.

De nieuwe week ziet er wat betreft het weer een stuk beter uit, dankzij een hogedrukgebied dat boven onze omgeving komt te liggen. Het is meestal droog en Zwolle wordt geregeld beschenen door de zon. De temperatuur vertoont een hoopvol stijgende trend, terwijl de wind zich inhoudt.

Artikel delen: