Marinus Bekkink na 50 jaar bij Tiem met pensioen - Foto: Tiem
Foto: Tiem

Marinus Bekkink na 50 jaar bij Tiem met pensioen

Zwolle – Vorige week donderdag was het dubbel feest bij Tiem. Zij vierden het 50-jarig jubileum én het afscheid van collega Marinus Bekkink.

Marinus kwam als 16-jarige jongen op 12 oktober 1970 in dienst. Nu heet het bedrijf Tiem maar in die tijd heette dat Methopa en later Wezo. Lange tijd werkte Marinus in de grafische sector o.a. op de boekbinderij. Vanaf 2006 was hij bij diverse bedrijven gedetacheerd. Sinds 2012 is Marinus aan de slag op de Lingenstraat bij Tiem. Hij heeft daar op verschillende afdelingen zijn werk gedaan.

Marinus staat bij zijn collega’s bekend om zijn vriendelijkheid en vrolijkheid. “Hij werkte de laatste tijd nog drie dagen in de week. De overige dagen maakt hij zich niet te druk zoals hij zelf zegt – beetje huishouden en boodschappen doen. Marinus is een fijne collega en flexibel inzetbaar. Hij is handig in diverse werkzaamheden en staat altijd klaar om te helpen.”

Bij een jubileum hoort een groot feest, helaas kon dat vanwege corona niet. Wel is er in kleine kring gevierd dat Marinus maar liefst 50 jaar bij Tiem werkt en nu dan ook met pensioen gaat. Hierbij waren zijn familie, enkele teamleiders en Martin Post, directeur van Tiem aanwezig. Ook wethouder René de Heer was uitgenodigd. Hij sprak Marinus toe en reikte hem de oorkonde en het jubilarisgeschenk uit. Er volgenden nog meer lovende woorden en daarna maakte Marinus een ‘coronaproof’ ererondje op zijn afdeling. Hij werd met applaus binnengehaald en liet vol trots zien aan iedereen wat hij had gekregen. Van zijn collega’s kreeg hij ook nog een cadeau en bloemen. Marinus genoot zichtbaar en ging tevreden naar huis.

Artikel delen: