VV Berkum
VV Berkum

Martijn Brakke kiest voor Berkum

Zwolle – Martijn Brakke speelt komend seizoen voor hoofdklasser VV Berkum. De 35-jarige spits maakte vorige maand bekend dat hij op zou stappen bij derdedivisionist Staphorst omdat hij daar afgelopen seizoen te weinig speeltijd kreeg.

“Er was daarna veel belangstelling van andere clubs, ook op niveau. Ik heb voor Berkum gekozen vanwege het totale plaatje: het is een mooie club, we hebben een goed gesprek gehad en ik woon in Zwolle. Berkum is natuurlijk ook geen onbekend terrein, ik heb er veel tegen gespeeld en een goede indruk gekregen. Natuurlijk krijg ik ook hier concurrentie maar daar ben ik niet bang voor, ik ken mijn kwaliteiten.”

Met Martijn Brakke haalt Berkum een ervaren spits met scorend vermogen in huis. In zijn 18 (!) seizoenen in de hoofdmacht van Staphorst scoorde de aanvalsleider liefst 207 keer in competitieduels en met beker- en nacompetitiewedstrijden erbij komt zijn totaal zelfs boven de 300 doelpunten.

Brakke is voor Berkum de tweede versterking van ‘buitenaf’. Eerder werd al bekend dat aanvaller Boy Boeloerditi de komende twee seizoenen voor de ploeg van trainer Arno Hoekstra gaat spelen. Boeloerditi kwam 10 jaar geleden al een seizoen voor de Zwolse hoofdklasser uit en vierde daarna successen bij onder meer derdedivisionist Excelsior ’31. Uit de eigen jeugd werd keeper Jasper de Visser aan de eerste selectie van de Zwollenaren toegevoegd.

Een aantal selectiespelers van VV Berkum had al een meerjarige verbintenis en recent tekende ook een flink aantal anderen bij voor het nieuwe seizoen. Hierdoor hebben nu in totaal 16 spelers van de huidige hoofdmacht toegezegd in 2021-2022 weer voor de Zwolse hoofdklasser uit te zullen komen. Van de huidige hoofdselectie vertrekt verdediger en middenvelder Jason Huisman naar Olde Veste ’54, spits Jonathan van Marle verkast naar IJVV, middenvelder Niek Telgen gaat naar ASVD en keeper Nick Bongers naar Be Quick ‘28.

Artikel delen: