Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Geregeld zon maar te koud voor de tijd van het jaar

Zwolle – Maandag start fris in Zwolle. Het kwik ligt slechts een paar graden boven nul. De zon is erbij, maar er scharrelen de hele dag ook wolkenpartijen rond. Er kan een enkel buitje tussen de wolken zitten. De kans daarop stijgt in de loop van de ochtend en in de middag.

De neerslag kan behalve uit regen tevens bestaan uit hagel of natte sneeuw. Ja, het weer heeft nog steeds winterse trekjes. Kijk eens naar die temperatuur. Die stijgt niet hoger dan een graad of 8, zo’n 5 graden te koud voor deze fase van april. Gelukkig komt de zon geregeld kijken, wat voor het gevoel een opsteker is. De wind is matig, kracht 3 uit noordwest tot west, in de middag misschien even kracht 4. Hoe is het weer verder in de nieuwe week?

Overwegend droog en met regelmatig zon. Er is grote kans op nachtvorst. De verwachte maximale kwikstanden in de Zwolse thermometers zijn komende week blijvend te laag voor de tijd van het jaar. Het zou volgens de statistieken gemakkelijk 13 graden kunnen worden ’s middags, maar we halen dat niet. Gelukkig vertoont de temperatuur overdag toch een lichte stijging, maar het gaat aarzelend.

Vanaf donderdag kruipen we waarschijnlijk boven de 10 graden uit. Elke nacht en ochtend is er kans op lichte vorst. De wind houdt zich rustig. ‘s Nachts neemt hij sterk af en overdag is hij matig, kracht 3. De wind blijft voorlopig uit noordelijke richtingen komen, wat de temperatuur natuurlijk drukt.

Artikel delen: