Prins Kobus I is de nieuwe Stadsprins van Zwolle

Zwolle – Zwollenaar Koos de Lange (41) is door de oud-stadsprinsen gevraagd de 53e Stadsprins en Prins der Eileuvers te worden. Na een positieve reactie van zijn kant geeft De Lange, die als Jacobus de Lange staat ingeschreven bij de burgelijke stand, het komend seizoen als Prins Kobus I leiding aan het Sassendonkse carnaval. Ruud Kingma (49) en Herman Masséus (57) zullen hem daarbij als adjudanten terzijde staan. Zaterdagavond kwam Prins Kobus I in de WRZV-hal uit het Eileuversnest tevoorschijn. Dit was zijn eerste publieke presentatie aan alle Sassendonkers.


Koos de Lange komt tevoorschijn uit het Eileuversnest als Prins Kobus I…

Op jeugdige leeftijd kwam Koos de Lange bij Harold Dinkelberg in de klas. Harold kwam uit een echt carnavalsgezin., “waar rond het zottenfeest het hele huis op de kop stond”. Vader Herman Dinkelberg ging in het seizoen 1970-1971 als Stadsprins- en Eileuverprins Mans I door het leven. “De familie Dinkelberg heeft mij geïnfecteerd met het carnavalsvirus. Via Harold en zijn broer Rene raakte ik ook betrokken bij de oprichting van de jongerengroep van de Eileuvers: de Uiverkuukens”, aldus De lange. Daarna werd hij vrij snel lid van de commissie Kinderkarnaval, waarvan de nieuwe Stadsprins nog steeds deel uit maakt. Verder wist De Lange een keer het Concours d’Ouwe Oer te winnen, maakte een paar jaar deel uit van de Raad van 11, was belast met het clubblad van de Eileuvers en is al negen jaar actief binnen het gezelschap Mommerië. De Mommerië is elk jaar verantwoordelijk voor het Carnnavalsconcert op de maandagochtend en de Brugstunt bij de Nieuwe Havenbrug tijdens de intocht van de Stadsprins van Sassendonk. Bij die intocht is De Lange altijd ceremoniemeester.


Jaap Hagedoorn is de nieuwe voorzitter van de Eileuvers…


Een trotse Kobus I…


Kobus I wordt gefeliciteerd door oud-voorzitter Berrie van Duuren…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 
De dansmariekes waren er natuurlijk ook bij…


‘Speaker’ Jan Stappenbeld…


Feestband Le Bombardon…


De Stadsprins en adjudanten met hun partners…


De vrienden van Koos zijn erg blij met zijn aanstelling…

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Tsja, dan moet je eigenlijk wel lid worden
  Ik zie dat ‘een onzer’ voorzitter van de Eileuvers is geworden. Moet dan toch in overweging nemen daar maar eens te gaan kijken want met zo’n iemand aan het roer wordt het echt feest. Jaap vanaf deze kant gefeliciteerd. Wat is dan eigenlijk een goeie groet, yoeheee of alaaf?

  Guusje en Tonnie vinden je hoofddeksel machtig prachtig.

  Groet Johan Weber
  Voorzitter van de rooie feestneuzen 🙂

  😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

 2. uit een betrouwbare bron heb ik vernomen dat dinkelberg is herkozen voor de carnaval van volgend jaar.
  Adjudant morsink is wederom zijn rechterhand e tonny zijn linker.
  Waarom lensink het laat afweten dit jaar is niet bekend.


  ⚠️ Meld

 3. jarenlang heb ik vol overgave carnaval gevierd wat al begon op de vrijdagavond in het zustergebouw van de wezenlozen.
  maar in de loop der jaren werd dit festijn op carnavaleske wijze uitgebuit door de zwolse horeca. exorbitant hoge consumptie prijzen ten gevolg. de prinsen laten zich lekker vollopen op kosten de vereniging contributanten en wij hebben het nakijken. je maakt mij nie wijs dat dinkelberg ook maar een biertje zelf heeft bekostigd.


  ⚠️ Meld

 4. Gelukkig betalen wij als verendragers onze eigen consumpties, ook de door jou bekritiseerde D. Ook onze Hoogheid en zijn adjudanten moeten in hun eigen onderhoud (lees: natje en droogje) voorzien. Potverteren is er niet bij.

  Dat de prijzen in de horeca niet altijd even prettig zijn is een gegeven. Als vereniging heb je daar geen invloed op.

  De aanbieding blijft echter staan. Kom weer gezellig meevieren en dan drinken we samen er een borrel op.


  ⚠️ Meld

 5. Van deze reacties wordt ik een beetje ziek.
  Als je niet weet waar je het over hebt geef dan geen commentaar.
  En als je echt ballen hebt laat dan ook gewoon je naam achter.
  Gr Pascal Hultink


  ⚠️ Meld

 6. wat zeur’n an
  Nog drie dagen, mensen, ga de zolder op en duikel die feestneus ‘ns op. En je hebt een heel jaar de tijd gehad om te sparen voor consumptiemuntjes. Of zit ’t in Fortisaandelen? Dan begrijp ik het chagrijn wel.
  Man, man, ik dacht dat ik kon zeur’n!
  Forza Kobus I en Stroomberg.


  ⚠️ Meld

 7. Hé wat gezellig, Barvliegn wordt uit de burelen van de Tuinders ingevlogen. Stuur altijd 2 avonden een afvaardiging het feestgedruis in.
  De optocht volgen vanaf Stroomberg gaat niet meer lukken geloof ik. Nou ja veel plezier.


  ⚠️ Meld

Reageer