Sterk spelend VV Berkum vernedert Staphorst

Staphorst – VV Berkum had vanmiddag geen kind aan het opportunistisch spelende Staphorst. Beide ploegen maakten er een spectaculaire wedstrijd van waarbij Berkum slimmer en beter was.

Staphorst maakte het Berkum in het eerste kwartier van de wedstrijd zeer lastig. Met het bekende fysieke spel had Berkum weinig in te brengen. Toen deze storm uitgeraasd was, nam Berkum vakkundig het heft in handen. Het resulteerde in een groot aantal kansen. En daar zit dit seizoen bij de Berkumers net de crux. De mannen van Van Oostrum creëren veel kansen maar benutten is een duidelijk ander verhaal. Bij rust stond het maar 0-1 (Marc van der Meulen ging alleen door en rondde beheerst af) terwijl het ook twee of drie doelpunten meer kunnen zijn.

De tweede helft was nog maar net onderweg toen Marc broerlief Chris van der Meulen goed wegstuurde aan de rechterflank. Een opening in de korte hoek was voor de spits voldoende om de Zwolse voorsprong uit te breiden; 0-2. Staphorst leek wakker geschrokken te zijn want het aanvalsplan (alle ballen lang op de fysiek sterke Paul Smid en snelle mensen er om heen) werd weer van de plank gehaald. Berkum kwam nadrukkelijk onder druk te staan. Bas Bloemen beloonde de hervonden aanvalsdrift met een goed schot vanaf de rechterkant van het Berkumse zestienmetergebied.

Mathijs Bouwhuis, debuterend als basisspeler onder lat, gaf zijn optreden glans met een knappe redding op een inzet van Brakke. Staphorst leek door te willen drukken maar Berkum beet in knappe en rappe counters van zich af. Koud was Staphorst terug in de wedstrijd gekomen of de genadeklap werd uitgedeeld. Marc van der Meulen mocht net buiten het strafschopgebied aannemen, met rechts kappen en met links scoren; 1-3. Het verzet van Staphorst was gebroken. Berkum rook dat er meer in zat en ging op zoek naar meer treffers.

Deze kwamen er ook. Ndizeye was aan het eind van een goede solo klaar om aan te leggen toen hij door zijn bewaker Hof onderuit getrokken werd. In het Staphorster strafschopgebied weliswaar. De in allerijl opgetrommelde arbiter Kuik uit Meppel (de oorspronkelijk aangestelde scheidsrechter moet geblesseerd zijn bijdrage staken) gaf terecht een strafschop die Marc van der Meulen benutte; 1-4. Staphorst bleef niks bespaard want tien minuten na ingevallen te zijn, werd Van der Sluis met rood van het veld gestuurd vanwege natrappen.

Een andere invaller, echter aan Berkumzijde, Klaas Henk de Jager bekroonde een van zijn eerste optredens in het eerste met de laatste treffer van de wedstrijd. Hij omzeilde eenvoudig de buitenspelval en oog in oog met doelman Peek faalde hij niet; 1-5.

Statistieken

Staphorst – Berkum 1-5 (0-1)

 

40. 0-1 Marc van der Meulen

50. 0-2 Chris van der Meulen

62. 1-2 Bas Bloemen

68. 1-3 Marc van der Meulen

72. 1-4 Marc van der Meulen (p)

90. 1-5 Klaas Henk de Jager

 

Kaarten

Geel: De Weert (Staphorst), Van Zuthem, Meijntjes (Berkum)

Rood: Van der Sluis (Staphorst)

 

Opstellingen

Staphorst: Peek, De Weert, Hof, Maat (68. Van der Sluis), Hogenkamp, Bakker (60. Kamerling), Kosse (60. Hubert), Brakke, Smid, Schuurhuis, Bloemen

Berkum: M. Bouwhuis, Van Zuthem, Mijnheer, Meijntjes (83. Alberink), Hiro, M. van der Meulen, De Jong, Roelofs (85. Lucas), Chr. van der Meulen, Westrik (60. De Jager), Ndizeye.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik zie dat de Trainert enkele mutaties heeft doorgevoerd in de basisopstelling, daarbij zijn enkele langdurig geblesseerde splelers goed ingevallen, et voilá … ;D


    ⚠️ Meld

  2. BERKUMMERS
    Het was geweldig om te zien hoeveel echte Berkummers er in dat elftal liepen! Volgens mij waren het 9 echte Berkummers. Duidelijk was dat deze groep voor elkaar door het vuur ging. Een mooie mix van jonge talentvolle Berkummers (gebroeders Van Der Meulen) en oude rotten (zoals Meintjes en Van Zutphem) Grote klasse!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.