Meedoen aan onderzoek GGD IJsselland over economische gevolgen coronacrisis - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

Meedoen aan onderzoek GGD IJsselland over economische gevolgen coronacrisis

Zwolle – Je (bij)baan kwijt door de coronacrisis? Kun je geen baan vinden? Gaat het niet goed met je onderneming? Of ben je op een andere manier er financieel op achteruit gegaan door de crisis?

GGD IJsselland roept mensen die economisch getroffen zijn op om mee te doen aan hun onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de psychosociale gezondheid. De resultaten dragen bij aan advies hoe gemeenten en andere beleidsmakers mensen goed kunnen ondersteunen.

GGD IJsselland onderzoekt de verschillende gevolgen van de coronacrisis in onze regio. Niet alleen de ziekte zelf, maar ook de coronamaatregelen hebben gevolgen voor het dagelijks leven. Ook op financieel vlak. Epidemioloog Rilana Wessel: “We doen onderzoek naar de psychosociale gezondheid van de mensen die de crisis in hun portemonnee voelen. We roepen inwoners van de regio IJsselland waarvoor dit geldt op om deel te nemen aan dit onderzoek.”

Met dit onderzoek wil GGD IJsselland meer inzicht krijgen in deze gevolgen van de crisis. Aan de hand daarvan worden adviezen gegeven aan gemeenten, instanties en professionals over wat er nodig is om de groep ‘economisch getroffenen’ tijdens en na afloop van de crisis zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Woon je in de regio IJsselland en ben je er financieel op achteruit gegaan door de coronacrisis? Vul dan hier de vragenlijst in. Heb je vragen over het onderzoek? Mail dan naar onderzoek@ggdijsselland.nl.

Bron: GGD IJsselland

Artikel delen: