Verdiende overwinning van CSV ’28 op KHC

Kampen – CSV ’28 en KHC begonnen beide vol goede moed aan deze wedstrijd. CSV na de klinkende overwinning op Den Ham en KHC, en na de goede wedstrijd in en tegen Bergentheim, won in Kampen.

CSV ’28 startte de wedstrijd erg voortvarend, want vanaf de aftrap stuurde Jeroen Broekroelofs met een verre pass Thomas Wieringa in de diepte. Diens voorzet vanaf de achterlijn was echter net te onzuiver voor Raymond Lachenal om koppend, al binnen de minuur doeltreffend te kunnen zijn. Deze actie was het begin van een periode, waarin CSV de betere ploeg was. Met goed combinatiespel werd KHC achteruit gedrongen en de verdediging van KHC raakte na ruim een kwartier dusdanig in de knel, dat Yavuz Özdemir ten koste van een overtreding binnen de 16 werd gestopt. In de ogen van de verder goed leidende scheidsrechter Hilhorst kon deze overtreding echter wel door de beugel, en de strafschop, waarop vriend en vijand rekende, bleef uit. Uitstel van executie zo bleek, want even later zette Jeroen Soppe de snelle  Wieringa opnieuw aan het werk, en nu werd zijn voorzet wel door Özdemir doeltreffend afgerond (0-1).

CSV ging door en er volgde nog een hachelijke situatie in het doelgebied van KHC, toen Soppe na een verre ingooi in het vijandelijke strafschopgebied binnendrong. Zijn schot was echter te zacht om keeper Mulder te verontrusten. Na ongeveer een half uur spelen nam CSV wat gas terug en brak er een rommelige fase aan met veel onnodig balverlies aan beide kanten. Pas tegen het einde van de eerste helft, kwam er van de kant van KCH tweemaal enig gevaar. Beide keren uit een standaardsituatie. Eerst ging een vrije trap van KHC voorlangs het doel van Peter Smit, toen alles en iedereen de bal miste en op slag van rust kreeg de verdediging van CSV nog twee gevaarlijk hoekschoppen te verwerken.

Ook na de rust was CSV beter en zette direct veel druk, zodat KHC het spel moeilijk kon maken. Dit leidde bijna tot het tweede doelpunt, toen keeper Mulder, opgejaagd door Lachenal, een bal verkeerd beoordeelde en half tegen Lachenal opschoot. De bal rolde echter naast het Kamper doel. Trainer Arnie Pot wilde nieuw elan, en bracht Fikret Akin en Patrick Speetjens in voor resp. Mayken Stolte en Raymond Lachenal. De ploeg nam het initiatief inderdaad weer op. Er waren 69 minuten gespeeld, toen een voorzet van Wieringa in het bezit kwam van Özdemir, die zich in de 16 langs meerdere tegenstanders “wurmde”, maar toch niet meer dan een hoekschop aan deze actie wist over te houden. Een paar tellen later speelde Soppe met een fraaie pass Patrick Speetjens vrij, maar diens bekeken lobje over de keeper, raakte alleen maar de lat. KHC zette 10 minuten voor tijd een slotoffensief in om ten minste nog één punt aan dit duel over te houden. De ploeg hanteerde de lange bal, maar de verdediging van CSV wist daar wel raad mee en hield de gastheren kundig in bedwang. Doordat KHC aanviel, kwam er achter meer ruimte maar CSV liet de geboden kansen liggen. Twee minuten voor tijd was er een uitbraak via Özdemir en Wieringa, maar het schot van Pascal Frederiks leverde alleen maar een hoekschop op. In de 91ste minuut kreeg Speetjens dé kans om alleen voor de keeper, de score te verdubbelen. Hij schoot echter tegen keeper Mulder op. En in de 93ste minuut ondernam Berry van Leijen een rush langs de lijn, die echter op de rand van de 16 tot stand werd gebracht.  

CSV ’28 behaalde in dit sportieve duel een verdiende overwinning op KHC, dat over de hele wedstrijd eigenlijk zelf niet één echte kans wist te produceren. CSV kreeg het in de slotfase onnodig lastig, doordat de ploeg eerdere kansen niet wist te verzilveren en daardoor slechts één doelpunt maakte.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Berry van Leijen, Matthijs Kremer, Jeroen Broekroelofs en Edgar Dolleman.

Midden: Pascal Frederiks, Mayken Stolte (62. Fikret Akin) en Yavuz Özdemir.

Voor: Raymond Lachenal (65. Patrick Speetjens), Jeroen Soppe en Thomas Wieringa. 

Artikel delen: