Holtenbroekerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Holtenbroekerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, blauwe lucht en stapelwolken

Zwolle – Dinsdag schijnt de zon op Zwolle. In de blauwe lucht boven de stad ontwikkelen zich stapelwolken, die op hun beurt mooi worden beschenen door de zon. In de middag kan een enkele wolk uitgroeien tot het buienstadium.

Misschien dat er behalve regen ook nog wat hagel uit neerdaalt. Hoe dan ook, de kans op een bui is kleiner dan op maandag. Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden, treffend genaamd Queen, krijgt meer invloed op ons weer. Deze situatie zorgt voor rustig weer met een windje uit noordelijke richtingen, waarin het niet warm kan worden. Om preciezer te zijn: dinsdag hebben we een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind en het kwik stijgt tot een graad of 8.

Deze week is in de nachten onder opklaringen de kans op lichte vorst aan de grond groot. Ook op andere platte vlakken zoals autoruiten kan het onder nul raken. Langs de rand van hogedrukgebied Queen glijdt vanaf de Noordzee lucht hierheen waarin boven land stapelwolken ontstaan of een buitje.

Woensdag lijkt die wolkenvorming en buienactiviteit een lichte opleving te krijgen. Dat zou dan in de middag moeten gebeuren, de zon heeft het vermoedelijk de hele dag iets lastiger.

Vanaf donderdag verplaatst hogedrukgebied Queen zich met haar centrum naar Scandinavië, waardoor het weer bij ons vanuit het noordoosten gaat komen. De lucht wordt geleidelijk droger en er is nauwelijks kans op neerslag meer. De temperatuur overdag boekt dan een beetje winst.

Artikel delen: