Controle met lasergun bij Hermelenweg

Zwolle – Op vrijdagmiddag 14 november werd aan de Hermelenweg met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Er werd tien keer proces-verbaal opgemaakt voor overschrijding van de maximumsnelheid met meer dan 30 km/u.

Ter plaatse is 60 km/u toegestaan. De rijbewijzen van drie bestuurders werden ingevorderd (23-jarige man uit Muntendam reed met zijn personenauto 139 km/u. 31-jarige man uit Almere reed met zijn auto 111 km/u. 49-jarige man uit Steenwijk reed met zijn personenauto 111 km/u.) De hoogst gemeten snelheid was 139 km/u.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ik vind het ook best knap dat je zo stom bent om de verkeersregels met zo’n enorm verschil te overtreden.

  Lasergunnen is knap. Misschien is de regeltjes opvolgen nog wel véééél knapper…..


  ⚠️ Meld

 2. Lasergunnen is knap. Misschien is de regeltjes opvolgen nog wel véééél knapper…..

  Dat wordt ook hoe langer hoe moeilijker, komen er alleen maar meer bij….
  Toegegeven, 79 km/u te hard rijden is iets waarvoor je de agenten geen mierenne*kerij in de schoenen kan schuiven 😉


  ⚠️ Meld

 3. Nou Yoyo, dat kan in sommmige gevallen heel erg ‘zomaar’zijn. Zelfs Koos Spee verweet veel gemeenten dat ze te pas en te onpas 30- en 60 km zones aanlegden, terwijl dit vaak helemaal niet nodig is. Soms wordt het ook gedaan om een weg te ontlasten. Bijvoorbeeld de weg tussen Dalfsen en Ommen (over Vilsteren). De n34 is in de spits overvol en hierop mag niet ingehaald worden. Dus neemt men op den duur een alternatieve route. Dat wil de provincie dan om een of andere reden niet en maakt daar dan maar een 60 km-zone van.
  Hier ga ik me dan niet aan houden, ik vind het namelijk de grootste onzin. 8 jaar terug kon het prima 80, geen ongelukken of wat dan ook;)

  Maar inderdaad, om nu boven de honderd uit te komen op een 60 weg, is natuurlijk nooit goed….dat is zelfs te hard voor een 80 weg. Hoewel 100 km/u op de meeste wegen prima kan, wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 4. Maar dan wel ruim boven de 100, 139km/u zie ik staan.
  Dat is toch idioot lijkt mij.
  Rij ik maar zelden op de snelweg.
  Al is het alleen al om geen bekeuring te krijgen.
  Op de zwartewaterallee kunnen je ook makkelijk tussen de stoplichten 80 km/u rijden, waarom staat daar dan 50km/u
  Voor mijn, en vooral jouw veiligheid ghehe.  ⚠️ Meld

 5. ok, 139 op een 60 km weg is natuurlijk veel te hard ;D maar ik ben het wel met “ghehe” eens dat ze veel te veel 60 km wegen en ook verkeersdrempels aanleggen terwijl dat niet echt nodig is, ik rij b.v. al jaren tussen heino en lemelerveld, dit was altijd een 80 km weg en nooit heb ik er een ongeluk gezien of gehad, sinds het een 60 km weg is heb ik al zeker 5 keer een gevaarlijke situatie meegemaakt o.a. omdat je met slecht weer geen duidelijke middenstreep meer ziet, meestal zijn het tegenliggers die teveel naar het midden rijden en met alle zijwegen die nu voorrang hebben en de verkeersdrempels en vernauwingen is het nu een rotweg geworden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.