Overvaller Chinees restaurant Minoyu veroordeeld - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Overvaller Chinees restaurant Minoyu veroordeeld

Zwolle – De 21-jarige man die Chinees restaurant Minoyu in Stadshagen augustus vorig jaar trachtte te beroven is dinsdag veroordeeld tot een jeugddetentie van 304 dagen, waarvan 120 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Daarnaast moet hij de restauranteigenaar een schadevergoeding van ruim 1400 euro betalen en krijgt hij een locatieverbod. De man ging op 8 augustus met een bivakmuts op en een groot mes in zijn hand het restaurant binnen. Hij probeerde de eigenaar van het restaurant, die achter de balie stond, te dwingen geld af te geven. Hierbij heeft hij de eigenaar met de dood bedreigd en ook stekende bewegingen in zijn richting gemaakt.

De eigenaar van het restaurant gaf hem geen geld, maar bekogelde hem met afhaalmaaltijden en diverse voorwerpen. Toen personeelsleden de eigenaar te hulp schoten heeft de man zonder geld de benen genomen. Bij de terechtzitting verklaarde de eigenaar van het restaurant dat de overval veel impact op hem en zijn (deels) jeugdige personeel heeft gehad. De eigenaar heeft nog steeds angstklachten.

Een forensisch psycholoog stelde vast dat bij de 21-jarige man onder meer sprake is van
een ontwikkelingsstoornis en zwakbegaafdheid. Daarnaast is hij verslaafd aan cannabis en heeft hij een gameverslaving.

Artikel delen: