Menno van Coehoornsingel - Foto: Wouter Steenbergen
Menno van Coehoornsingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wolken, in de middag stijgende kans op een buitje

Zwolle – Woensdagochtend is er vooral in het buitengebied van Zwolle kans op een mistbank. Er staat eerst nauwelijks wind en de temperatuur is tot dichtbij het vriespunt gedaald. Na zonsopkomst om 6.40 uur verdwijnt eventuele mist.

De zon laat zich zien boven Zwolle. Het kwik stijgt in de middag naar ongeveer 9 graden. Waarschijnlijk halen we de ruim 10 graden die de beide weerstations van Weblog Zwolle dinsdagmiddag – dankzij de zon – verrassend optekenden niet. Er wordt woensdag iets meer bewolking aangevoerd, die de zonnestraling vaker afschermt. Tussen de wolken zitten een paar buitjes, die een voorkeur hebben voor de middag en het begin van de avond. Er valt regen, hagel of een paar vlokjes natte sneeuw uit.

De wind komt uit noordelijke richtingen en is zwak tot matig, kracht 2 à 3. In de nacht naar donderdag valt de wind grotendeels weg. Het koelt weer af richting het vriespunt. Op de grond gaat het licht vriezen. Vorstgevoelige planten blijven ook de komende nachten nog in de gevarenzone.

Overdag millimetert de temperatuur wel omhoog. Vanaf donderdag hebben we uitzicht op een aantal droge dagen. In het weekend wordt in onze regio 13 graden bereikt, wat normaal is voor de tijd van het jaar. De zon helpt mee om het lentegevoel op te wekken in Zwolle.

Artikel delen: