Bieb barst van de verhalen

Zwolle – De bibliotheek in het centrum van Zwolle barstte zondagmiddag bijna uit haar voegen van alle leuke en spannende voorstellingen. In de bieb vond het evenement Huis vol Verhalen plaats. Een dag tjokvol jeugdtheater en kinderboeken.

Met Huis vol verhalen sloeg de Bibliotheek een brug tussen jeugdliteratuur en theater. De voorstellingen waren gebaseerd op bekende kinderboeken. Met Huis vol Verhalen wilde de bibliotheek Zwolle het lezen onder kinderen promoten. Het motto voor deze dag was “De bibliotheek is een huis vol verhalen”. Niet alleen geschreven verhalen, ook vertelde, gespeelde en verfilmde verhalen. Het evenement vond dit jaar voor het eerst plaats in Zwolle. Huis vol Verhalen bood een interessant programma voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Zo vertelde Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat, het verhaal van het ‘Olifantje Babar’, bekend van de boeken van Jean de Brunhoff. Daarnaast waren er voor de allerkleinsten voorstellingen van poppentheater Dubbele Jan (‘Kiki en de zee’) en Dolf Moed vanTheaterfiets (‘Beertje Blom’).


Gerda Havertong leest voor…

Bijzonder was ook het optreden van de Zwolse theatergroep De Jonge Honden. Deze theatergroep had in opdracht van de Bibliotheek Zwolle de voorstelling ‘Help! Een krokodil!’gemaakt, gebaseerd op het boek van Ingrid en Dieter Schubert ‘Er ligt een krokodil onder mijn bed’.

Ook voor de grotere kinderen wwaren er spannende voorstellingen. Zo speelde Eric Borrias het stuk ‘De brief voor de koning’ (voor 8+) en theatergroep Wederzijds was voor het eerst in Overijssel te zien met het stuk ‘Just in Case’.

Ook voor het eerst in de provincie was de voorstelling ‘Uh… zoek woord’ van de Friese theatergroep Tryater.

Verder op het programma voorstellingen van Thijs Goverde (Dapper), Janna van den Berg en Maaike Gerritsen (De rode vogel), Rop Janze (Diep in het donkere dichtersbos) en een vrolijke noot van de Muziek Jan Band (Muzikale verhalen).

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer