Rugby Club Zwolle – Feanster 48-12

Zwolle – De heren hadden als uitdaging om hun vijfde overwinning op rij te halen na vier weken rust. Het niet spelen van wedstrijden maakte de rugby’ers van Zwolle alleen maar meer gebrand om te winnen. Rugby Club Zwolle staat stevig op de tweede plaats in de competitie.

Hoe zou het weer gaan na vier weken rust? De eerste wedstrijd van de competitie is verloren omdat de heren nog teveel aan het aftasten waren. Deze keer niet. Zwolle stof uit de startblokken om binnen vijf minuten een try te drukken. Waar Zwolle fysiek gezien weer het onderstipt moest delven kwam de snelheid en behendigheid van de centers weer goed te pas. Daan maakte een mooie break en winger Jermain kon de bal achter de lijn drukken. Een snelle try was zeker en het voordeel van blauw- wit. De grote jongens uit Heerenveen zijn dus te pakken met snelheid. Het zelfvertrouwen groeide en door mooi samenspel tussen de voorwaartse en backs werden er de eerste helft in totaal 5 try’s gedrukt. Ook werden er drie conversies benut wat de rust stand op 31-0 bracht.

De peptalk in de rust bij de Friezen moest een stevige zijn geweest. De voorwaarste gingen massaal in de aanval. Dit is het spel van de heren van Feanster voor gemaakt zijn. Hard inkomen en de bal presenteren voor de scrum-half. Weer hard inkomen en zo door gaan. Feanster kon op deze manier snel twee try’s drukken wat de wedstrijd voor het publiek een stuk aantrekker maakte. De Zwolse  scrum captain Jos moest zijn mannen weer even tot de orde roepen. “Heren, we geven de voorsprong uit de eerste helft waar we hard voor gevochten hebben niet uit handen! Hard tackelen is de opdracht!”.Uit een chaotisch spelmoment kon Juul doorbreken en gaf een mooie pas aan Oscar die weer een try voor Zwolle drukte. De opkomende Friezen waren een halt toe geroepen. In de tweede helft werden in totaal 3 try’s gedrukt. De eindstand was 48-12. Het was een mooie rugbydag op sportpark de Marslanden.

In het clubhuis werd de tegenstander bedankt voor de harde en sportieve pot rugby. De fysio van Zwolle werd nog even in het zonnetje gezet voor zijn positieve bijdrage aan de club.

Man of the Match: Oscar

Meer informatie zie www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen: