Bert Konterman terug naar KNVB

Bert Konterman terug naar KNVB

Zwolle – Bert Konterman vertrekt komende zomer bij PEC Zwolle en keert terug bij de KNVB. In Zeist wordt de huidige trainer van de club aangesteld als coach van Oranje O19. Konterman staat sinds februari van dit jaar op interim-basis aan het roer van PEC Zwolle.

In een eerste reactie zegt Bert Konterman: “De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden. Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer.”

“Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van de O19 vind ik perfect passen in mijn straatje. De O19 is komend seizoen het hoogste jeugdteam van de voetbalbond en biedt mij een prachtige uitdaging om te werken met de grootste talenten van het land. De focus gaat nu echter weer volledig op PEC Zwolle, waar we nog vijf belangrijke wedstrijden hebben om voor een zo hoog mogelijke eindklassering te gaan.”

Technisch manager Mike Willems: “Bert informeerde mij begin deze week over de situatie en eigenlijk kan ik niets anders dan daar begrip voor hebben. Het is hartstikke mooi dat hij in februari bereid was in te stappen om dit seizoen samen met de spelersgroep en staf tot een goed einde te brengen. Op dit moment zit hij precies op de helft van zijn tien wedstrijden aan het roer van onze club en dus vallen er de komende weken nog genoeg punten te pakken om het seizoen zo sterk als mogelijk af te sluiten.”

Artikel delen: