Verdiende plek in de subtop voor de Hanzeladies

Zwolle – Op sportpark de Marslanden was het aan de dames van de Hanzeladies de uitdaging om te spelen tegen Oemoemenoe uit Middelburg. In de eerste klasse van het Nederlandse dames rugby een ware clash tussen 2 subtoppers op de plaatsen 4 en 5.

De eerste helft werd er tactisch en fysiek gespeeld door de Hanzeladies (een combinatieteam van Zwolle en Enschede). Dit leverde een veld overwicht op dat zich ook uitte in de score. 12-0 bij rust en de dames maakten zich op voor een spannende 2e helft. In de 2e helft was het duidelijk wie er de sterkste partij was. De Hanzeladies gingen door met goed werk van de voorwaartsen die keer op keer de bal wisten te winnen waardoor de snelle dames de kans kregen om de punten te scoren. De score liep hoog op doordat iedereen goed zijn taken volbracht. 62-0 verscheen uiteindelijk op het scoreboard. Een terechte overwinning voor een goed spelend team.

Volgende week spelen de dames uit tegen Utrecht. De eerstvolgende wedstrijd in Zwolle is op 30 november tegen Leeuwarden. Heb je interesse en wil je eens komen kijken of  meedoen kijk dan op www.rugbyzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer