Studenten Cibap Zwolle op Grand Tour door Europa

Studenten Cibap Zwolle op Grand Tour door Europa

Zwolle – Met vijf andere scholen uit Duitsland, Kroätie, Finland en Spanje gaan Cibap-studenten aan de slag met de Sustainable Development Goals van de VN.

Duurzaam toerisme, eerlijke beloning en veilig wonen zijn thema’s die aan de orde komen tijdens de online Grand Tour. Dit internationale project met als hoofdthema duurzaamheid vervangt in coronatijd internationale excursies.

Een prachtig project volgens Obbe Deelstra, Cibap ambassadeur internationalisering: “Met de Grand Tour werken onze studenten samen met andere studenten uit Europa. Daarnaast leren ze van andere culturen en overwinnen taalbarrières. Net als de VN is dit een vorm van internationale samenwerking die de wereld beter kan maken en begrip voor elkaar kan kweken.” De studenten volgen opleidingen als mediavormgeving, toerisme, architectuur en laboratorium.

De opdrachten zijn zo samengesteld dat iedereen zijn eigen inbreng kan hebben. Zo maken studenten bijvoorbeeld promotiemateriaal voor NGO Just Dig It, een organisatie die woestijnen wil vergroenen. En voor Fair Trade organisatie St. Culemborg en Ontwikkelingssamenwerking (SCOS) helpen ze de cacaoboeren uit Kameroen met de verkoop van hun producten.

Maandag start de Grand Tour en donderdag presenteren alle groepen de resultaten tijdens de Grand Finale.

Foto's 2
Studenten Cibap Zwolle op Grand Tour door Europa
Artikel delen: