Westerveldse Aa - Foto: Wouter Steenbergen
Westerveldse Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnige en frisse ochtend, later komen wolken erbij

Zwolle – Vrijdag staat de zon op volle aprilkracht boven Zwolle. In elk geval in de ochtend. Er ontstaan net als donderdag stapelwolken, die zich in de middag horizontaal kunnen uitspreiden. Mochten zich hierdoor wolkenveldjes ontwikkelen, dan kan de zon daar even achter verstopt raken.

Verder is er weinig aan de hand in de lucht. De kans op neerslag is nihil en er is weinig wind. In de middag maximaal kracht 3, een matig briesje, uit het noordoosten. De dag begint onder een heldere hemel koud. De kans op vorst aan de grond en op autoruiten is groot. Het is frisjes ‘s morgens, het spant erom of de lucht op neushoogte net iets boven of onder nul graden is. In de middag verwachten we in de stad een temperatuur van ongeveer 13 graden.

Misschien nog een bonusgraadje extra als de stapelbewolking ’s middags weinig uitsmeert. De temperatuur laat een opwaartse lijn zien, maar sommige weermodellen zijn minder optimistisch geworden over de opwarming. Wij houden het erop dat in de komende dagen toch een lenteachtige 15 graden wordt gehaald binnen de stadsgrenzen van Zwolle. De zon doet haar best, te midden van stapelwolken. Het blijft droog.

Artikel delen: