Deltion Cabaret Festival 2008

Zwolle – Tien cabaretiers, afkomstig uit Nederland en Vlaanderen, strijden op 13 december a.s. in Zwolle om de gunst van het publiek. Het Deltion Cabaret Festival (DCF) biedt beginnende en meer gevorderde cabaretiers binnen het Nederlandstalig gebied een podium om hun artistieke waarde door het publiek te laten bepalen.



De enige vrouwelijke deelnemer Nina de la Croix

Verspreid over 10 podia, treden 10 cabaretiers gelijktijdig op met driemaal een halfuursoptreden. Deze artistieke strijd voltrekt zich op één avond binnen één locatie. Traditiegetrouw biedt Regardz Nieuwe Buitensociëteit te Zwolle onderdak aan het op vier na grootste cabaretfestival van Nederland. Het DCF is een uniek festival. Het is namelijk het enige nationale cabaretfestival waar alleen het publiek bepaalt wie ‘Ovatie’ – de bronzen Deltioncabarettrofee – wint. Tijdens elke performance wordt namelijk een willekeurige selectie uit het publiek verzocht een voorgedrukt publieksjuryrapport in te vullen. Deze formulieren worden in de tussenliggende pauzes razendsnel verwerkt, zodat voorafgaande aan de centrale slotvoorstelling bekend gemaakt kan worden wie deze begerenswaardige prijs, alsmede een geldbedrag van € 1000, heeft gewonnen. Degene die ‘nèt-niet’ tot de publiekslieveling is gekozen, ontvangt de NS-Aanmoedigingsprijs van € 500. Gezien de fifty-fifty-verdeling aan Belgische en Nederlandse deelnemers is het zeer de vraag  welke natie – volgens het publiek – ‘Ovatie’ verdient.

Het DCF is een geheel gesponsord en zeer druk bezocht cabaretfestival . De bezoekers komen vanuit het gehele land alsmede uit België’. Het wordt om 20.00 uur geopend met een centraal optreden in de grote zaal van de Buitensociëteit. Bij het DCF is het gebruikelijk dat de winnaars van de vorige editie het festival openen. Dit jaar openen Brukx & Kempen daarom het festival. Cabaret Zinloos – ooit zelf winnaar van het DCF – praat het programma aan elkaar. Na het openingsoptreden volgen de optredens van de 10 deelnemers. Het publiek kiest zelf waar het gaat kijken. Daarbij geldt ‘vol  is vol’. In de tussenliggende pauzes kan het opnieuw bepalen waar het gaat kijken.  

Om 23.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Aansluitend volgt een gastoptreden door Vincent Geers, winnaar van zowel de jury-  als de publieksprijs Cameretten  2007.

13 december   20.00 uur   13e editie Deltion Cabaretfestival 2008   Regardz Nieuwe Buitensociëteit Stationsplein 1 Zwolle   Toegang: gratis

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Deltion Cabaret Festival 2008”

Reacties zijn gesloten.