Kamperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag zonnig en zacht, zondag meer bewolking

Zwolle – Zaterdag is de beste dag van het weekend. Er is veel zon en het is droog. Na een koude ochtend met in het buitengebied fotogenieke mistbanken stijgt het kwik naar ongeveer 15 graden in de middag. Zo zacht is het de afgelopen dagen niet geweest in Zwolle.

De noordenwind is wel fris, maar gelukkig niet te sterk: zwak tot matig, kracht 2 tot 3. En noordenwind heeft het voordeel dat je op het zuiden – uit de wind – in de volle zon kunt zitten. Tegen de middag verschijnen stapelwolkjes waar niemand last van heeft. Het zijn er vermoedelijk ook minder dan vrijdag. In de nacht naar zondag koelt het flink af. Aan de grond is er kans op een beetje vorst.

Het hogedrukgebied genaamd Queen, dat voor het rustige weer van de laatste dagen heeft gezorgd, verplaatst zich van Scandinavië naar Rusland. Daardoor kunnen aan zuidkant van Queen vanuit het oosten wolkenvelden en ook kleine regenstoringen onze kant op schuiven.

Zondag dus aanvoer van meer bewolking, waaruit in de middag misschien zelfs enkele regendruppeltjes neerdalen. Veel zal het niet zijn. De zon moet het hebben van de gaten in de bewolking; het weerbeeld is minder florissant dan op zaterdag. De temperatuur lijdt daar ook wat onder, want 15 graden lijkt te hoog gegrepen. De temperatuur zondag is afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn.

Na het weekend krijgen we af en toe regen in Zwolle. Tot en met dinsdag blijft het kwik overdag op peil, daarna is de onzekerheid groot. De weermodellen zijn het oneens welke kant het opgaat met de temperatuur in de tweede helft van de nieuwe week. De laatste ontwikkelingen lees je natuurlijk hier in het weerbericht op Weblog Zwolle.

Artikel delen: