Nieuw kunstproject: Het Beleg van Windesheim

Zwolle – Tijdens de lunchpauze op het plein bij Hogeschool Windesheim was het maandagmiddag griezelen geblazen. Mega-insecten maakten daar de schoolbuurt onveilig.

De act was in het kader van het Beleg van Windesheim, de opvolger van de Broodjes Kunstbeleg. De Broodjes waren een keer per maand een kleine act in de lunchpauze als leuke verrassing, kunstzinnige ontmoeting met Windesheimers. De insecten van het gezelschap Close Act verplaatsten zich over een groot gedeelte van het terrein. Ze verrasten voetgangers en fietsers daarbij, door op hun af te lopen. De meesten wisten niet hoe hard ze er vandoor moesten gaan. Het Beleg van Windesheim wordt nu vier keer per jaar georganiseerd, en is iets groter en meer aanwezig. De kunstuiting is nog steeds bedoeld als leuk intermezzo om de alledaagse werkelijkheid op de hogeschool te doorbreken.

 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Grappig, vrolijke bedoeling daar op Windesheim. Ik vrees dat mening Zwollenaar dit kunstproject maar als flauwe kul en geldverkwisting zal betitelen.

  Afwachten dus maar ………


  ⚠️ Meld

 2. juustem. verkwanselen van gemeenschapsgelden. en dan wordt de zwolse minima agepoeierd met een eindejaars aalmoes van 50 euri. het is een grof schandaal!!


  ⚠️ Meld

 3. Heb je nu echt geen leven Pp?! Je commentaar is altijd bijzonder negatief, krijg je beetje te weinig aandacht? Of vindt je het wel makkelijk zo? Vanachter je pc-tje lekker veilig zeiken over alles en iedereen maar doe je zelf misschien iets nuttigs voor jou geliefde gemeenschap?
  Je moet wel een echte zuurpruim zijn maar dan wel 1 van het meest zure soort! :'(


  ⚠️ Meld

 4. altijd wannneer ik op windesheim ben zie ik die gasten roken, wandelen, kletsen, lantefanteren, aan de kont krabben en in de kantine zitten. de klassen zijn bijna altijd leeg. moet er niet gestudeerd worden daaro ? deze bijna altijd sp-stemmers zijn nog erger dan de beroepswerklozen maar zodra ze een baantje hebben gaan ze snel wilders/verdonk/vvd stemmen hoor ik vaak wannneer ik mijn “verkennende” praatjes houdt


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.