Online Spoorcafé woensdag over nieuwe loopbrug over het spoor - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Online Spoorcafé woensdag over nieuwe loopbrug over het spoor

Zwolle – Woensdagavond 21 april is er weer een Spoorcafé. Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en praten over de ontwikkelingen in de Spoorzone.

Deze aflevering staat helemaal in het teken van de nieuwe brug over het spoor. Vanuit de studio van RTV Focus worden de kijkers bijgepraat en gaan de studiogasten graag online met ze in gesprek.

Deze bijzondere brug wordt de verbinding tussen de oude binnenstad en het vernieuwde gebied dat volop in ontwikkeling is, aan de andere kant van het spoor. Je kunt zeggen dat de nieuwe loopbrug twee werelden bij elkaar brengt. De 19e-eeuwse stad met singels, een parkachtig Stationsplein en monumentale bomen. En de zuidzijde van het station, waar zich de nieuwe stad ontwikkelt met bedrijven, onderwijs, cultuur en in de toekomst ook meer woningen.

Het idee is om van de brug een fijne plek te maken. Een brede brug met daarop volop groen, bankjes en kunst. In feite wordt het een ‘opgetilde straat’, gebouwd van duurzame materialen zoals hout.

In dit Spoorcafé nemen architect Jasper Nijveldt, projectleider van het ontwerp Tim van Muijden en stedenbouwkundige Han Goodijk de kijker mee in het proces rondom het schetsontwerp. Ook tonen ze de eerste schetstekeningen van de brug en gaan ze in op het waarom van deze brug. En uiteraard vertellen ze wanneer we deze opgetilde straat daadwerkelijk kunnen bewandelen.

Gemeente Zwolle vindt de ideeën, meningen en betrokkenheid van inwoners erg belangrijk voor de Spoorzone. Wie nu al een vraag heeft over het onderwerp van het Spoorcafé en deze graag in de uitzending beantwoord wil krijgen, kan deze mailen naar Spoorzone@zwolle.nl.

Datum: Woensdag 21 april
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus.
Op televisie te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.

Het Spoorcafé is bij uitstek de plek om op een laagdrempelige manier over de ontwikkelingen in de Spoorzone in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Zwollenaren zijn van harte welkom om mee te denken en doen. Het Spoorcafé is een gezamenlijk initiatief van gemeente Zwolle, provincie Overijssel, NS en ProRail.

Artikel delen: