Zwolle krijgt weer een schrijversschool

Zwolle – Zwolle krijgt weer een schrijversschool! Professioneel (tekst-)schrijver Kitty Peetoom start met ingang van 1 januari Schrijversschool De Clou. Dit is een schrijfopleiding voor iedereen die een begin wil maken met verhalen schrijven. De inschrijvingstermijn is geopend. Het tienjarig bestaan van Peetoom Tekstproducties, 20 november, luidt het feestelijke begin van Schrijversschool De Clou in.   

Al ruim achttien jaar houdt Kitty Peetoom zich bezig met het schrijven van verhalen, waarvan de laatste tien jaar als zelfstandig (tekst-)schrijver. Met Schrijversschool De Clou wil zij een leemte vullen in het culturele aanbod in de stad. “Zelf een verhaal maken, betekent gebruik maken van je eigen verbeeldingskracht. Dat is een groot plezier en een geweldige tijdsbesteding, of je het nu op professionele basis doet of in je vrije tijd.”

Schrijversschool De Clou biedt twee inspirerende cursussen aan: ‘Het Schrijfgereedschap’ en ‘Het Schrijfgebouw’. De eerste is een beginnerscursus waarin de cursisten twaalf weken lang (les om de week) kennismaken en oefenen met de verschillende gereedschappen van de schrijver. Denk hierbij aan personages uitdiepen, dialoog, spanningsboog, conflict, ruimte. De tweede cursus borduurt voort op het geleerde in de eerste schrijfsessie en gaat over het schrijven van een afgerond verhaal. Kitty Peetoom nodigt iedereen die is geïnteresseerd, uit zich in te schrijven via www.kittypeetoom.nl 

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Vreemd dat er geen reactie verschijnt van de redactie op vragen zoals hier. Van wie is dit artikel afkomstig?

  =======

  De opmerking van Gezellig is denken we gericht aan de ‘kritikasters’ (de bezoekers). Zie verder hieronder.


  ⚠️ Meld

 2. @Opletter

  Iedereen die wil, kan en mag artikelen aanleveren.
  De redactie bestaat uit vrijwilligers die ook hun normale banen hebben en dus niet 24/7 hun aandacht aan het weblog kunnen schenken.
  En die vraag over de kosten is via deze kittypeetoom-link te achterhalen.

  INSCHRIJVEN

  Uw inschrijving is definitief wanneer u een ingevuld inschrijfformulier heeft opgestuurd en het cursusgeld door u op onze rekening is bijgeschreven. De toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Is een cursus vol, dan krijgt u uw cursusgeld teruggestort.

  Hieronder kunt u een inschrijfformulier downloaden.

  Kosten per cursus:

  Het Schrijfgereedschap (verhalen schrijven I) ?? 335,00 (incl. koffie/thee)
  Het Schrijfgebouw (verhalen schrijven II) ?? 335,00 (incl. koffie/thee)
  Verhalen schrijven I II ?? 600,00 (incl. koffie/thee)

  🙂


  ⚠️ Meld

 3. Lezen is vast niet jouw sterkste kant Larry!

  :'( De jouwe overduidelijk ook niet, want ik reageerde op jouw vraag van 10.02…
  En ik gaf je daarbij op een vriendelijke en welwillende manier informatie daarover. Zie ook de smilie onderaan mijn reactie.


  ⚠️ Meld

 4. En wat is er nu nog onduidelijk dan?
  Volgens mij schrijf ik alles, zoals altijd, in normaal en eenvoudig te begrijpen Nederlands zonder ‘dure’ woorden o.i.d. te gebruiken. :'(

  Maar het kan ook anders als je dat wilt:
  Stellen jouw cognitieve capaciteiten je dusdanig teleur dat je daarom je ongenoegen daarover op anderen probeert te projecteren?


  ⚠️ Meld

 5. Je had schrijfgroep Rita(is helaas overleden) zij gaf een schrijfcurcus bij de muzerie. Iets anders dan een vakschool zoals die in Amsterdam. Kijk even bij Kitty waar ze zelf haar curcussen heeft gedaan.
  De muzerie is dat ook een vakschool?


  ⚠️ Meld

 6. Henk Staal zat bij ‘Zwolse Dichterscollectief Rita’.

  Treintje Gosker heeft ook een collectief van dichters.

  Rita Sanders schrijfschool.


  ⚠️ Meld

Reageer