Cultuurprijs Overijssel terug onder leiding van Henk Jan Meijer

Cultuurprijs Overijssel terug onder leiding van Henk Jan Meijer

Zwolle – De Cultuurprijs Overijssel wordt op 20 september uitgereikt, na een afwezigheid van twee jaar. Het nieuwe bestuur, onder leiding van oud-burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, werkt achter de schermen aan de nieuwe opzet van de prijs en de uitreiking.

Henk Jan Meijer: “Niet alleen het bedrag is verhoogd, ook de aanloop en uitreiking van de prijzen zijn geheel vernieuwd.” Het nieuwe stichtingsbestuur heeft besloten om de twee prijzen aanzienlijk te vergroten met een fors geldbedrag, wat de prijzen inspirerend en stimulerend maakt voor kunst en cultuur in Overijssel.

“Tijdens een feestelijke avond reiken we de Cultuurprijs Overijssel uit en zetten het Cultuurtalent van Overijssel in de spotlight, met een bijzonder programma in Theater de Spiegel in Zwolle. De winnaars worden eerder in het jaar al bekend gemaakt, het programma wordt in overleg met de winnaars gemaakt en staat dus geheel in het teken van de winnaars zelf. De uitreiking wordt een hoogtepunt voor cultureel Overijssel, waar we kunst en cultuur in Overijssel en de winnaars in het bijzonder op een voetstuk plaatsen,” Henk Jan Meijer.

De Cultuurprijs Overijssel wordt mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Overijssel en voor de uitreiking werkt de stichting samen met Zwolse Theaters. De nominatieprocedure kent een nieuwe vorm, waarbij iedereen die aan de criteria voldoet voorgedragen kan worden. Inhoudelijk beslist het bestuur, na advies van experts op de verschillende disciplines, wie de winnaars worden. De nominaties zijn open tot vrijdag 21 mei 17.00 uur, inschrijvingen kunnen gedaan worden op de website: www.cultuurprijsoverijssel.nl

Artikel delen: