Inspiratiedagen voor een nieuwe Bagijneweide

Zwolle – De Bagijneweide – het gebied tussen het Almeloos Kanaal en de Rhijvis Feithlaan aan de ene kant en de Bagijnesingel en de Philiosfenallee aan de andere kant – gaat op de schop. Maar hoe het er gaat uitzien is nog ongewis. De bewoners gaan samen met de gemeente aan de slag om het gebied vorm te geven. Tijdens de zogenoemde inspiratiedagen mogen zij onder het motto ´We beginnen echt opnieuw´ hun licht laten schijnen over het gebied. Vandaar ook dat er alvast lampen in het gebied zijn opgehangen om bewoners aan het denken te zetten.

Op 22 november is de startbijeenkomst. Op 29 november en 13 december volgen twee Inspiratiedagen. Het is de bedoeling om tijdens de Inspiratiedagen te komen tot een nieuwe visie op de Bagijneweide. De visie wordt in de eerste helft van 2009 uitgewerkt door alle partijen. Bewoners kunnen alle dagen bijwonen, maar dat hoeft niet. Wel is het zo dat wat tijdens de eerste Inspiratiedag bedacht wordt in de tweede verder uitgewerkt wordt. Wethouder Van Dooremolen opent de eerste Inspiratiedag: “Ik kan nu al zeggen dat ik er erg naar uitzie. We beginnen echt opnieuw. Ik hoop dat veel mensen meedoen.”

Tijdens de startbijeenkomst in Het Palet aan de Rhijnvis Feithlaan 54 kunnen de deelnemers onder leiding van een architect en landschapsarchitect langs karakteristieke plaatsen in het gebied wandelen en krijgen ze meer informatie over de Inspiratiedagen. De startbijeenkomst op 22 november start om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30. De wandelingen beginnen om 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

Inspiratiedagen

De inspiratiedagen zijn in ArtEZ aan de Rhijnvis Feithlaan 50 en starten om 10.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.bagijneweidezwolle.nl. Aan de hand van zeven thema´s gaan de bewoners tijdens deze dagen aan de slag om een nieuwe visie te maken. Die thema´s zijn:

Betekenis van de Bagijneweide voor Zwolle

Mix van voorzieningen

Cultuurhistorische waarde

Bereikbaarheid

Voor wie is de Bagijneweide

Gebruik van de openbare ruimte

Dromend op weg naar een visie

 

Artikel delen:
Reacties 7
 1. De Turfmarkt is op zich een mooie ruimte om daar een enorme parkeergarage aan te leggen, maar je zit daar wel met een gebrekkige infrastructuur.
  Misschien dan twee in- en uitgangen maken in die garage?


  ⚠️ Meld

 2. Larry, parkeergarage is prima, maar dan wel ondergronds. daarboven lijkt mij het gebied moeilijk in te vullen, in elk geval altijd kleinschalige bebouwing, misschien kunstijsbaan en horeca?


  ⚠️ Meld

 3. @Rudy

  Een kunstijsbaan is zeker geen gek idee. Tijdens de wintermaanden zou er bovenop zo’n garage een tijdelijke schaatsbaan en tijdelijke horecavoorzieningen gebouwd kunnen worden. 🙂


  ⚠️ Meld

 4. Laten ze eerst de muur om de watertoren maar weg halen. de water toren weer in oude staat terug brengen. onder de grond een parkeergarge maken. mooi ijsbaan maken. of weer terg in een mooi groot gras veld net zo als vroeger.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.