Zwaan met opzet aangereden aan de Kleine Veerweg, dader aangehouden - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zwaan met opzet aangereden aan de Kleine Veerweg, dader aangehouden

Zwolle – Een zwaan is zondagmorgen in Zwolle-Zuid moedwillig aangereden door een zwarte Audi. Dit maakt de Dierenambulance Zwolle bekend op haar website.

In de weilanden aan de Kleine Veerweg verblijven meerdere ganzen en zwanen. Omstanders zagen een zwarte Audi op het weiland rijden om de ganzen en de betreffende zwaan te verjagen. De zwaan bleef echter zitten en ging niet weg.

De automobilist is volgens omstanders moedwillig op de zwaan afgereden en heeft het dier aangereden. Volgens omstanders claxonneerde de automobilist nadat de zwaan was aangereden. Het was heel naar wat er gebeurde, zo meldt de Dierenambulance Zwolle in hun bericht. De zwaan probeerde te vluchten naar de sloot, maar kon nauwelijks meer op zijn poten staan.

De meldkamer van Dierenambulance Zwolle was inmiddels door omstanders en de politie gebeld. Een vrijwilliger van de dierenambulance is naar de zwaan gegaan en heeft het dier uit de sloot gehaald. De zwaan is in de dierenambulance geplaatst en direct overgebracht naar de dienstdoende dierenarts. Helaas kon de dierenarts niets meer doen voor de zwaan, door de ernst van de verwondingen. Hij heeft de zwaan moeten euthanaseren.

De Stentor meldt maandag dat een 76-jarige Zwollenaar is aangehouden in verband met dit voorval. De man wordt ervan verdacht de zwaan bewust te hebben aangereden.

Locatie
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Walgelijk wat een hufter ik hoop dat de dader een flinke straf krijgt, een voorbeeld laten we eens over de dader rijden.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.