FC Zwolle betrekt nieuwe accommodatie

Zwolle – Terwijl de sloophamer door het oude Be Quick pand en het kantoor van FC Zwolle gaat is men druk bezig met de inrichting en het klaar maken van het nieuwe onderkomen aan het Stadionplein nummer 1. Nu een aantal ruimtes in het Stadioncomplex opgeleverd zijn verhuist FC Zwolle naar de fraaie vertrekken.


De fraaie hal…

Met man en macht is vorige week alles verhuisd en nu moet alles nog een definitief plekje krijgen. Het nieuwe onderkomen biedt ruimte aan alle geledingen van de club en iedereen gaat er goed op vooruit. Het spelershome, de kantoorruimtes, de kleedkamers en alle andere ruimtes zijn al aardig op orde, maar veel bouwvakkers zijn nu nog bezig om de puntjes op de i te zetten. Na een aantal jaren geploeterd te hebben in bouwketen en een oude kantine mogen FC Zwolle en haar fans trots zijn op het nieuwe onderkomen.


De nieuwe fanshop…


De ruime kleedkamer…


Het nieuwe spelershome van FC Zwolle…

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Ik wou dat FC Zwolle ,ook even de foto”s liet zien van de business club.
  Dat is helemaal een schande,een kruising tussen een parkeer garage en een aula.
  Als je daar je zaken relaties mee heen wilt nemen,moet je bang zijn dat het een sof wordt.
  Armoede troef dus.


  ⚠️ Meld

 2. De beerput FC Zwolle. Het vervolg.
  “Taakstellend subsidiebedrag” (betekent: “mag niet overschreden worden”) 10, 3 miljoen euro.
  Met het grootste gemak gingen vorig jaar GDA en GU accoord met een overschrijding van ruim 600.000 euro.
  Kortom, deze ellende kost nu 100 euro per Zwollenaar. Dat wordt straks natuurlijk nog veel meer overschreden.
  De Zwolse belastingbetaler moet flink bloeden voor dit amateurclubje. Was het officieel trouwens maar een amateurclubje, dan spraken we over breedtesport, bedoeld voor alle Zwollenaren. Hier profiteren alleen maar een stadiondirecteur en 11 te duur betaalde voetballers van. Wat heeft de Zwollenaar hier aan? Niks nakkes nada.
  Diepe zucht, trekt de portemonnee en betaalt verplicht 100 euro aan de gemeente. Wat had ik daar serieuzere dingen van kunnen doen (studieboeken kopen bijvoorbeeld).


  ⚠️ Meld

 3. @zwolskwartier
  Ook die “kantoorruimtes” zijn gebouwd met mijn deel van de Zwolse belastingen. En dat de Zwolse burger mee moest betalen aan die beerput is wel degelijk een politieke beslissing. Ik ga er van uit dat als die kantoorruimtes wat gaan opbrengen, dat de Zwolse burger haar geld weer terug krijgt……
  Bepaald niet “off topic” dus.

  Ik zie inderdaad ruimtes. Waar zie jij de mooie dan?


  ⚠️ Meld

 4. @Bucephalos
  Zo gaat dat in een democratie, de ene keer betaal je mee aan een stadion waar je zelf misschien nooit komt, de andere keer betaal je b.v. mee aan een extra-tje van 50 euro voor de minima waar je zelf niets van terugziet.
  De volgende keer betaalt iemand mee aan iets waar jouw hart weer ligt. Het is gev’n en neem’n.


  ⚠️ Meld

 5. @danny
  Wel jammer (en zelfs staatsrechtelijk onjuist) dat de gemeenteraad tegen haar eigen motie (taakstellend budget) ingaat door de budgetoverschrijding.
  De Zwolse burger betaalt dus voor 11 spelerts, een soort van directeurtje en “ruimtes”. Inderdaad, democratisch besloten…..
  Het is inderdaad geven en nemen, probleem hier vind ik dat het bedrag (10,3 miljoen, eigenlijk meer) verhoudingsgewijs wel erg hoog is.


  ⚠️ Meld

 6. @Bucephalos:
  Heb je je wel juist verdiept in welke onderdelen van de stadionomgeving de gemeente exact heeft geïnvesteerd?
  Zo ja, had je kunnen weten dat het merendeel van de 10 miljoen is gegaan naar het sportpark van Be Quick (wat al veel eerder aan die club was toegezegd) en aanpassing infrastructuur (waarbij de Ceintuurbaan toch al aangepast moest worden door oa uitbreiding Isala).
  Kortom: je praat gebakken lucht ; alsof de gemeente (en dus de Zwolse burger) de voetballers betaalt. Dat doen de burgers alleen als ze een kaartje voor de wedstrijden kopen.


  ⚠️ Meld

 7. @arie
  Indertijd is de politiek inderdaad geschrokken van de vele kritiek. Vervolgens hebben ze de zogenaamde noemer waaronder het stadion werd gebouwd met grote spoed gewijzigd. Onder de noemer: “Be Quick, infrastructuur (Ceintuurbaan etc.) wordt het stadion nu neer gezet. Jij bent helaas een van de velen die hier is ingetrapt en hebt de sprookjes van de politiek voor zoete koek geslikt.


  ⚠️ Meld

 8. @Bucephalos
  Volgens mij heb je geen enkel bewijs voor wat je roept. En waarom profiteren alleen 11 beroepsvoetballers en een directeur van het stadion? Er zitten bedrijven in het stadion en veel mensen bezoeken de wedstrijden. Het geld is inderdaad, zoals Arie zegt, vooral gaan zitten in de velden voor Be Quick en de infrastructuur. Het stadion zelf is als vastgoedproject privaat ontwikkeld en in de markt gezet. FC Zwolle is slechts één van de huurders. Als het allemaal niet zo is, kom dan met bewijzen.
  En waarom deze selectieve verontwaardiging? Kijk eens naar het theater dat Zwolle heeft gebouwd. Daar is veel meer gemeenschapsgeld in gaan zitten dan in het stadion. Profiteren van dat theater dan ook alleen maar de optredende beroepsmuzikanten, beroepsacteurs en een directeur? Hou toch op.

  Nogmaals, kom met bewijzen of stop met je insinuaties. Het voetbalklimaat in Zwolle heeft al te veel schade ondervonden door dit soort praatjes en verdachtmakingen. Forza Zwolle!


  ⚠️ Meld

 9. Bucep, je hebt verloren. Tijd om je hoofd richting zon te wenden. Je zal zien dat die enge schaduwen dan verdwijnen.

  (Nee, ik heb geen paddo’s gegeten ;D)


  ⚠️ Meld

 10. @Bucephalos

  je moet eens weten hoeveel belastinggeld van mij naar sociale nietsdoeners gaat en aan alle het land ingebrachte meeeters.dat is nog veel schandaliger.


  ⚠️ Meld

 11. Bucephalos heeft groot gelijk, nu worden trots een paar foto,s geplaatst maar dat mag ook wel na zo,n lange verbouwing. het stadion is nu nog steeds niet klaar en gaat ons in de toekomst nog enorm veel geld kosten, let maar op. ben er deze week nog in geweest en er zijn nog steeds heel veel plekken niet af. onze fc is inmiddels een middenmoter geworden en er zit maar een paar man op de tribune. de gemeenteraad kan nu al wel vast geld gaan reserveren want dit wordt een 2e vitesse/fortuna sittard.


  ⚠️ Meld

 12. @knurft
  Ook jij gelooft nog braaf de gemeente die zegt dat het mom waaronder gebouwd wordt, Be Quick en de infrastructuur is. Dat geloof is aan jou.
  In het verre verleden is in de kranten etc. terug te vinden dat de gemeente een stadion ging bouwen. Wakkere ambtenaren voorzagen de problemen (Mag dat van Brussel, protest Zwollenaren, etc.) en razendsnel is de “noemer” veranderd om o.a. Brussel en de Zwollenaren tevreden te houden.
  FC Zwolle zou volgens jou huren. Voor hoeveel per jaar?

  Wie zegt dat ik selectief verontwaardigd ben? Dat te dure theater is ook mij een doorn in het oog. Het leek me alleen een beetje off topic.

  Gevoel voor humor heb je in elk geval wel: je spreekt over een voetbalklimaat in Zwolle.


  ⚠️ Meld

 13. FC Zwolle heeft haar plek gevonden aan de Ceintuurbaanzijde van het stadion. Toch staan er nog altijd veel busjes van installatie- en bouwbedrijven. Vandaag een kleine update van de werkzaamheden na de verhuizing.

  Bouwkundig zijn de mannen van de bouw helemaal klaar met het FC Zwolle gedeelte, maar er zijn nog genoeg werkzaamheden te doen voor de eerste en tweede verdieping. Met name de ontvangsthal en de commandotoren worden afgewerkt.

  Er zijn installateurs druk bezig met de bedrading van de commandotoren, die voor de volgende thuiswedstrijd af moet zijn. Tegen die tijd is er ook een trapopgang in de gracht geplaatst. Via deze trap kan men gemakkelijker van bijvoorbeeld het spelershome op de hoofdtribune komen.

  Daarnaast worden de opleverpunten afgewerkt en zijn er nog een aantal aanvullende opdrachten, zoals het tv-circuit voor FC Zwolle.

  FC Zwolle


  ⚠️ Meld

 14. @bucep
  Vraag jij je wel eens af of iemand op jouw negatief gezeik zit te wachten? Ik in iedergeval niet.
  Wees eens trots op datgene wat er in Zwolle gebeurt. Ja, je hebt gelijk dat het veel geld kost. Maar dat kosten de minima ed ook. Dat hoort er nou eenmaal bij. Dit gedeelte gaat over iets wat in Zwolle is gerealiseerd. WEES EENS TROTS!!!!!


  ⚠️ Meld

 15. @stadshagen
  Ik ben een positief ingesteld mens. Dat neemt niet weg dat ik wel de vinger op de zere plek durf te leggen.
  Ik kom met argumenten, jij met het woord “gezeik”. Niet echt sterk.
  Op het ene dat er gebeurt in Zwolle ben ik trots, op het andere niet. Ook jij zal niet voor echt de volle 100% tevreden zijn over wat er in Zwolle gebeurt. Dat is normaal. En juist een weblog als dit, is een plek om daar over te kunnen discussiëren.
  “Wees eens trots”. Waar staat dat ik dat niet ben?


  ⚠️ Meld

 16. @pec
  Beter opletten. Ik reageer ook op berichten met een totaal andere inhoud.
  Ik reageer fel op dat stadion omdat het om een belachelijk hoog bedrag gaat, geld van de Zwolse burgers. Het had heel anders gelegen als ze die van Vliet 1000 euro en een schouderklop hadden gegeven met de mededeling: “je pretendeert een bedrijf te zijn, dus hou je eigen broek op. Doe eens echt je best”.
  Dat was prima geweest.


  ⚠️ Meld

 17. fanshop?? wat een aanfluiting ze hadden net zo goed in die caravan kunnen blijven zitten want veel artikelen zijn er niet bijgekomen.


  ⚠️ Meld

 18. Toch vreemd dat dit stadion zoveel weerstand oproept bij zoveel “mensen”.
  En allemaal om het geld.
  Vraag ik me toch af waarom deze “mensen” geen weerstand hebben geboden toen het theater werd gebouwd.
  En ook over het Ecodrome hoor je niet zoveel “mensen” klagen…..
  Tja soms moet je eens ruimer kijken.
  Maar ach de “mensen” die zo klagen over de kosten van het stadion zullen toch ook wel op vakantie gaan als nederland oranje kleurt.
  Dat moeten nl wel voetbal haters wezen…..toch??
  😮


  ⚠️ Meld

Reageer