Mensen met slikproblemen gezocht

Zwolle – De Isala klinieken zoeken deelnemers voor studie naar een nieuwe behandelmethode bij langdurige slikproblemen. De slikspieren worden getraind met behulp van elektrostimulatie, beter bekend als Vital Stim therapie. Deze therapie is vooral geschikt voor mensen met slikklachten door neurologische aandoeningen, waarbij de klachten zes maanden of langer bestaan. De therapie kan leiden tot verbetering van de slikfunctie en levert daarmee ook een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Eten en drinken worden gemakkelijker en daarmee ook het deelnemen aan bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Logopedie via telefoonnummer (038) 424 24 65.

<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />De Vital Stim therapie duurt vier tot zes weken. De patiënt komt twee keer per week een uur naar de afdeling Logopedie op locatie Weezenlanden. Voorafgaand aan behandeling wordt eerst bepaald of een patiënt geschikt is voor behandeling. Vital Stim is bijvoorbeeld niet geschikt voor mensen met een pacemaker. De studie naar de Vital Stim therapie is een zorgvernieuwingsproject van de Isala klinieken.

Uit een pilotstudie is gebleken dat diverse patiënten die behandeld worden met de Vital Stim therapie weer andere voeding kunnen eten én er weer meer van kunnen genieten. Hierdoor wordt het sociale leven vergemakkelijkt, omdat patiënten zich ook weer zekerder voelen om deel te nemen aan bijvoorbeeld gezamenlijke maaltijden. Gezellig samen iets eten of drinken wordt niet meer beperkt door bijvoorbeeld het gevaar van flinke hoestbuien. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. het zou fantastisch wezen als dit probate middel zou helpen, al vraag ik mij wel af of er genoeg vrijwilligers te vinden zijn. ik heb er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord.


    ⚠️ Meld

  2. Ben ik met je eens Walter, wellicht is het handiger om bij dergelijke serieuze problemen, een titel te formuleren, die wat minder aan de fantasie overlaat….Zie het maar zo, nu heeft nog niemand een flauwe grap gemaakt, er is slechts gereageerd op de wijze waarop de titel gefomuleerd is.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.