Pannekoekendijk - Foto: Wouter Steenbergen
Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koelere lucht arriveert en vrijwel droog

Zwolle – Woensdag komt koelere lucht vanuit het noorden naar Zwolle. De lentewarmte van ruim 19 graden die dinsdagmiddag door de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum werd gemeten, is woensdag onhaalbaar.

Het maximum is ongeveer 12 graden. Een zwak koufront trekt in de ochtend over. Zwak betekent dat er geen serieuze regen uit valt, hoogstens wat spetters. De zon wordt gehinderd door bewolking, die rond de middag het dikst is. In de loop van de middag is het front voorbij en krijgen opklaringen de overhand. Wat verder opvalt is de noordenwind. Die trekt vanaf de ochtend aan naar matig, kracht 3 à 4. Een frisse wind, die het contrast met dinsdag extra vergroot.

Woensdag is een tussenstap naar nog koeler weer op donderdag. Dan blijft het kwik, na een nacht met kans op lichte vorst aan de grond, overdag steken bij 10 graden. Er komt meer bewolking aan en vooral in de middag staat er een stevige wind, die het er niet aangenamer op maakt. Het blijft wel droog in Zwolle.

Droog blijft het tot en met het weekend. Er is een afwisseling van wolken en zon. Ja, zon. Die als zij tussendoor doorbreekt voor opwarming zorgt bij Zwollenaren die een gunstige positie hebben ingenomen: beschut tegen de noordenwind en met uitzicht op het zuiden. Sta je echter onbeschut in de wind, dan voelt de verwachte maximumtemperatuur van circa 10 graden nog kouder aan. Volgens de huidige berekeningen is de kans groot dat het te koele weer nog even aanhoudt.

Artikel delen: