Live sensatie The Bellrays in Hedon

Zwolle – Onder het motto “Blues is the teacher, Punk is the preacher” staat poppodium Hedon met het optreden van het Amerikaanse The Bellrays een enerverende avond te wachten. Vrijdag 28 november staat de live sensatie op het programma met hun opzwepende garage rock’n soul. Aan voorprogramma The Bloody Honkies de dankbare taak om het publiek op stoom te drijven. In een muzikale wereld die bol staat van de zogenaamde “new-young-next-big-thing” bandjes die toch maar “zo-zo” klinken is het een genot om te weten dat er ook nog gevestigde bands bestaan die klinken zoals The Bellrays; Tijdloos, gepassioneerd en vooral heel erg echt.

Zangeres Lisa Kekaula is een verschijning op zich en beschikt over zo’n beetje de meest explosieve en onvergelijkbare podiumpresentatie aller tijden. Het ene moment gebruikt ze de microfoonstandaard als wapen, om vervolgens kruipend het publiek eens goed in de ogen te kijken en zichzelf daarna datzelfde publiek in te werpen om de boel eens flink op te schudden. Dit alles terwijl de rest van The Bellrays stug doorworstelen als ware Rock’n Roll helden. Kekaula zou je overigens ook kunnen kennen als zangeres in het nummer “Good Luck” van Basement Jaxx.

Hard, Sweet & Sticky heet de laatste aanwinst van The Bellrays. Rock & Soul gebracht met een punkattitude en een verfijnde neus voor muzikale elementen vanuit de hele wereld. Altijd met een compleet eigen stempel. Live ronduit een sensatie, of zoals ze het zelf zeggen “YEAHHHH!”  

Geen betere opwarmer bij The Bellrays dan The Bloody Honkies. Energiek, Rock’n Roll, rauw, swingend en luid. Teksten over leven, dood, vrijheid, liefde en schade worden versterkt door zoals ze het zelf zeggen: “psychedelic licks and pumpin bass & drums, which turns the audience into sex crazed maniacs who all want to be loved by drummer and part-time SPAM-posterboy Hooky.” Dus…

THE BELLRAYS

support: The Bloody Honkies

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 28 November

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                    : 21:00

Entree                                    : € 10,00 (excl. €1,- servicekosten)

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en aan de deur van Hedon op de avond van het concert. Zie de website voor alle informatie.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Hieronder een deel van een recensie over The Bellrays:

  ***THE BELLRAYS – BOTANIQUE BRUSSEL – 9 APRIL 2008

  Met een onvergetelijk, denderend concert in mei 2005 in een uitverkochte Orangerie in het achterhoofd, trekken we vanavond richting Botanique voor een explosieve set van de garagerockers uit L.A., The Bellrays. Zelden een band gezien die zo een intrigerende mix brengt van soul, jazz, rock en punk, gezalfd door een overrompelende verschijning als Lisa Kekaula, een meid met een stem als Aretha Franklin en de looks van een paringsdriftige, vrouwelijke berggorilla, die je imponeert met haar weelderig, opgestoken afrokapsel, waaronder twee grote, vurige kijkers je uitdagend door je ziel boren. Nochtans heeft Lisa haar bekendheid bij het grote publiek te danken aan haar medewerking met het Britse house duo Basement Jaxx. ***

  http://www.rootstime.be

  Klinkt mij spannend genoeg in de oren om daar een kaartje voor te kopen. 😉

  Maar hopelijk geen acoustische set zoals met The Family Stand.
  Gewoon lekker knallen! 8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.