Zalkerdijk - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Zalkerdijk
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Het weer: Zon en wolken, aan de koele kant

Zwolle – Donderdag verzorgen wolken en zon het weer boven Zwolle. De diverse weercomputers verschillen echter nogal van mening wie van de twee de overhand krijgt. Waarschijnlijk zijn het rond het middaguur de wolken, de rest van de dag wordt het vermoedelijk een gelijkspel.

Tegen het eind van de middag en het begin van de avond verdwijnt de bewolking en hebben zon en Zwolle nog even vrij zicht op elkaar. Het blijft de hele dag droog. De wolken worden deels aangevoerd vanaf zee, deels ontstaan ze spontaan boven je hoofd. We zitten aan de oostkant van een hogedrukgebied met het centrum boven de Noordzee. Daardoor hebben wij een koele noordwestenwind, die de temperatuur overdag en ‘s nachts drukt.

Donderdagochtend vroeg is het slechts een paar graden boven nul in Zwolle. Er is op de grond kans op een graadje vorst. Afhankelijk van de hoeveelheid zon, stijgt het kwik in de stad tot ongeveer 13 graden. Met een wind uit zuidelijke richtingen zou het heel wat warmer kunnen zijn.

Maar zo’n wind zit er tot en met het weekend niet in, volgens de weerberekeningen. Wel draait de wind uiteindelijk waarschijnlijk naar het noordoosten, wat een paar graden temperatuurwinst zal opleveren. Komende dagen wordt geen neerslag verwacht in onze omgeving.

Donderdag neemt de noordwestenwind in de middag toe naar matig, kracht 3. Dat is niet al te sterk en breekt de zon even goed door, dan voelt het uit de wind warmer aan dan de thermometer doet vermoeden.

Artikel delen: