’t Kleine Veer vanaf 24 april weer in de vaart - Foto: Gemeente Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

’t Kleine Veer vanaf 24 april weer in de vaart

Zwolle – ’t Kleine Veer gaat vanaf zaterdag 24 april weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. In 2020 is er een aantal aanpassingen aan boord gedaan om het veer te laten varen in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen.

De aanpassingen waren nodig om de 1,5 meter afstand te kunnen houden. Er kunnen daardoor minder passagiers tegelijk aan boord, namelijk vier personen per vaart, en zes indien men uit één gezin komt. Bij drukte moeten mensen aan wal langer wachten. Per uur kunnen er tussen de vijftien en twintig mensen worden overgezet.

Ook op de wal dient men rekening te houden met 1,5 meter afstand tot anderen. En alle passagiers moeten op een veilige manier (contactloos) te betalen. Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 50 cent voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt.

Wanneer op de wal niet meer kan worden voldaan aan de richtlijn van anderhalve meter afstand, kan het zijn dat het veer weer uit de vaart moet worden genomen. Daarom wordt uw medewerking gevraagd, zodat iedereen kan blijven genieten van veel fiets- en wandelplezier langs deze prachtige route en tijdens de historische overtocht.

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Wandelaar of fietser kunnen gebruikmaken van deze unieke historische overtocht. Uniek vanwege het prachtige uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden, uniek vanwege de rijkdom aan weidevogels die hier te zien zijn en uniek door de boottocht zelf.

Artikel delen: