Buitenlandse bestuurder zonder rijbewijs twee keer aangehouden - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Buitenlandse bestuurder zonder rijbewijs twee keer aangehouden

Zwolle – Een buitenlandse automobilist is maandag aan de kant gezet door agenten van Politie Team Verkeer Oost-Nederland. De automobilist reed op de IJsselallee in Zwolle 100 kilometer per uur waar 70 is toegestaan.

De aangehouden bestuurder bleek tevens een boete van dik 600 euro open te hebben staan, aldus de politie. Verder kon hij geen rijbewijs tonen, ondanks dat hij verklaarde dit wel te hebben. Bij de politie-agenten rees het vermoeden dat hij geen rijbewijs had. Ze konden dit echter niet meteen hardmaken, omdat het navragen enige tijd in beslag nam. Ruim een uur later ontvingen de agenten, die alweer verder op surveillance waren, vanuit het buitenland bevestiging dat de persoon inderdaad niet in bezit was van een rijbewijs.

Daarom werd er proces-verbaal opgemaakt voor snelheid en voor het rijden zonder rijbewijs.
Dezelfde bestuurder werd woensdag op de N50 tussen Hattem en Kampen wederom staande gehouden door de politie.

Nu gaf hij wel toe geen rijbewijs te hebben. Bovendien testte hij positief op drugsgebruik, waarvoor hij werd overgebracht naar Zwolle voor een bloedproef. De uitslag daarvan komt over enkele weken. De politie waarschuwde de man dat bij herhaling het voertuig, dat niet van hemzelf was, in beslag zal worden genomen. De bestuurder kreeg voor de tweede keer deze week een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs.

Artikel delen: