Kinderkoor Konstantijn en Jeugdkoor #Voices voelen de vrijheid - Foto: Jelle Raap
Foto: Jelle Raap

Kinderkoor Konstantijn en Jeugdkoor #Voices voelen de vrijheid

Zwolle – De aangekondigde versoepelingen geven een gevoel van herwonnen vrijheid. VRIJ! is dan ook de titel van twee zangprojecten voor kinderen, die op dinsdag 18 mei van start gaan.

In acht weken kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar meedoen met Kinderkoor Konstantijn en jongeren vanaf 12 jaar met Jeugdkoor #Voices. Samen zingen, dat is door velen gemist. Het leek wel alsof zingen alleen nog maar onder de douche mocht. Kijken naar zingen, zoals in The Voice en The Voice Kids mocht wel. Gelukkig kan weer worden losgegaan met een aansprekend thema: VRIJ!

Voor vrijheid is vaak hard gestreden. Bijvoorbeeld voor de afschaffing van de slavernij, tegen de bezetter in oorlogstijd, tegen discriminatie en voor vrijheid van meningsuiting, maar ook tegen de coronamaatregelen. Over deze en andere thema’s zijn veel pop-, rap-, rock- en jazznummers gemaakt. Die krijgen nóg meer betekenis als je de achtergrond ervan kent. In deze nummers zijn de stem en de tekst een krachtig wapen.

VRIJ! gaat dus over de betekenis van vrij zijn. Nu, vroeger, in Nederland, ergens anders op de wereld. De nummers worden samen gekozen en meerstemmig gezongen. Kinderkoor Konstantijn en de jongeren van #Voices werken ieder aan eigen stukken en samen werken ze toe naar een mooi optreden in de stad in juli.

Meedoen aan het project VRIJ! kost 15 euro. Het project loopt van 18 mei tot en met 6 juli. Onder de vleugels van Stichting de Vuurvogel geven Suzan Westerveld en Anne Doeleman leiding aan de beide koren.

Ben je tussen de 8 en 12 jaar, stuur dan een mail naar Suzan van Kinderkoor Konstantijn: kinderkoorkonstantijn@gmail.com
Ben je ouder dan 12 jaar, stuur dan een mail naar Anne van Jeugdkoor #Voices: jeugdkoorvoices@gmail.com

Foto's 3
Kinderkoor Konstantijn en Jeugdkoor #Voices voelen de vrijheid - Foto: Jelle Raap
Foto: Jelle Raap
Kinderkoor Konstantijn en Jeugdkoor #Voices voelen de vrijheid - Foto: Jelle Raap
Foto: Jelle Raap
Artikel delen: