Paasloostraat - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Paasloostraat
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Het weer: Koel, droog, af en toe zonneschijn

Zwolle – Vrijdag zet het koele en droge weer van de afgelopen dagen zich voort. De wind zit vast in de noordhoek, waarvandaan lucht wordt aangevoerd die oorspronkelijk uit de poolstreken komt. En dus niet warm is.

Gelukkig is de wind vrijdag overwegend zwak, zodat extra afkoeling Zwolle bespaard blijft. In de vroege ochtend is de temperatuur gedaald naar slechts enkele graden boven het vriespunt en aan de grond kan het licht vriezen. Wanneer er ’s morgens veel bewolking is, dan is het iets minder koud. De temperatuur in de middag is ongeveer 12 graden. Er is vrijdag aanvoer van bewolking, zodat de zonnestraling geregeld gedempt wordt. Komt de zon een tijdje goed door, dan is de opwarming meteen voelbaar.

Komt de zon minder goed door, dan is het advies om gezelschap te zoeken van een persoon die veel warmte uitstraalt. Dat geldt zeker op zaterdag en zondag, wanneer de bewolking boven de stad vermoedelijk dikker en hardnekkiger is. In het komende weekendweerbericht bekijken we of de kansen voor de zon misschien toch verbeteren. In het weekend blijft het droog.

Maandag zoekt de wind het noordoosten op. De temperatuur gaat daarna een fractie omhoog, maar echte opwarming naar een normaal temperatuurniveau voor eind april – ongeveer 16 graden – lijkt er volgende week nog niet in te zitten. Woensdag is er kans op een bui.

Artikel delen: