PEC Zwolle: “Bram van Polen tekent wederom bij!” - Foto: PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

PEC Zwolle: “Bram van Polen tekent wederom bij!”

Zwolle – Bram van Polen (35) blijft ook volgend seizoen voor PEC Zwolle actief. De aanvoerder en club zijn het eens geworden over een nieuwe één-jarige verbintenis. Daardoor gaat de aanvoerder komende zomer voor zijn vijftiende seizoen in Overijssel.

“Juist nu is het voor mij ontzettend belangrijk om bij te tekenen. Ik heb echt nog de wil om met PEC Zwolle in de Eredivisie te blijven voetballen.” Dat waren de woorden van Van Polen toen hij vorig seizoen, nadat de competitie door corona stil kwam te liggen, voor een nieuw jaar bijtekende. Datzelfde enthousiasme spat er een jaar later nog steeds van af bij de Harderwijker, die in 2012 met zijn ploeg promoveerde naar de Eredivisie, om vervolgens als aanvoerder de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in 2014 omhoog te houden.

Bram van Polen: “Zoals ik vaker gezegd heb zijn er twee voorwaarden noodzakelijk om mijn contract te verlengen. Ik wil me nog hartstikke fit voelen en ik wil daarbij van waarde kunnen zijn voor het team. Gelukkig is dit allebei na al die jaren nog steeds het geval. Daarbij is dit mijn club en ligt hier mijn eindstation als voetballer, maar dat eindstation stellen we voor nu nog wel even uit. Tuurlijk gaan de jaren tellen, maar het lichaam kan het nog prima aan en ook mentaal voel ik me fris. Daarom wil ik nu eerst dit seizoen goed afsluiten en sta ik ook alweer in de startblokken voor de nieuwe jaargang. Ik plak er met alle liefde nog een jaar aan vast.”

Technisch manager Mike Willems ziet hoe belangrijk de aanvoerder is voor zijn team en is dan ook blij met de contractverlenging. “Van de ervaring die Bram met zich meebrengt wordt iedere dag weer geprofiteerd door de andere jongens. Het is een type speler die je er altijd bij wil hebben. Gelukkig is Bram daarbij nog altijd topfit. Zoals hij zelf al aangaf, beginnen ook voor hem de jaren te tellen, maar iedere keer dat hij weer op het veld staat bruist hij van de energie en gaat hij de duels aan zoals hij dat al jaren doet; fel en vol overgave. Bij de trainingen loopt hij altijd voorop en op conditioneel gebied presteert hij nog altijd boven de norm. Dit alles maakt dat Bram een absolute meerwaarde is voor PEC Zwolle, ook komend seizoen.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.