Stadsgracht - Foto: Jan la Faille
Stadsgracht
Foto: Jan la Faille

Het weer in het weekend: Droog met een afwisseling van wolken en zon

Zwolle – Het weekendweer heeft wolken en zon in de aanbieding voor Zwolle. Maar de verhouding tussen die twee is moeilijk vooraf te bepalen. Neerslag wordt in elk geval niet verwacht.

In de eerste helft van zaterdag zijn de wolken vermoedelijk overheersend boven de stad, in de middag krijgt de zon meer ruimte. De start ‘s morgens is met een graad of 3 tamelijk frisjes en aan de grond komt het hier en daar tot een beetje vorst. In de middag sleept Zwolle ongeveer 13 graden binnen, wat te weinig is voor eind april. Dit is te wijten aan de noordelijke tot noordoostelijke windrichting. In de middag neemt de wind toe naar kracht 3, matig. Iets meer wind dan op vrijdag, hopelijk wordt dit gecompenseerd door een ruime dosis zonnestraling.

In de nacht naar zondag staat er weinig wind. Het koelt onder brede opklaringen flink af. Zondagmorgen vroeg is het op neushoogte weinig boven nul en op de grond is lichte vorst niet uit te sluiten. Wolkenvelden worden afgewisseld met zonnige perioden. Het is een kurkdroge dag. Vermoedelijk valt de temperatuur een graadje lager uit dan op zaterdag: ongeveer 12 graden zondagmiddag. De wind komt uit noordelijke richtingen, geleidelijk toenemend naar kracht 3 in de middag.

Wat doet het weer in de nieuwe week? De wind draait van noord naar noordoost. Hiermee wordt minder Noordzeebewolking aangevoerd, wat meer zonuren moet opleveren, althans in theorie. Woensdag en donderdag is er een kleine kans op een bui. Het kwik maakt nog steeds geen sprong omhoog de lente in.

Artikel delen: