Zwolle klaar voor finale Bartjens Rekendictee

Zwolle – De 75 beste en snelste rekenaars van de landelijke internetvoorronde doen mee aan de finale op vrijdag 21 november in Hogeschool Windesheim, Zwolle. Zij nemen het op tegen 26 middelbare scholieren, 20 pabostudenten en 20 prominenten uit de regio. De winnaar van het vijfde Bartjens Rekendictee ontvangt een spellenpakket, het glazen Stentor telraam en een cadeaubon van Librije’s Hotel als lustrumgeschenk.

De 140 grootste rekenaars van Nederland kunnen aan de slag met veertien rekenopgaven van hoog niveau. Dit gebeurt onder leiding van presentator Marjolein Kool, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’. Jan Terlouw, oud-politicus en prominent in het nieuws door de verfilming van zijn bestseller ‘Oorlogswinter’ fungeert tijdens deze spannende finale als juryvoorzitter. Er wordt dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van stemkastjes.

VVV Irischeque of ‘Bartjens hotelarrangement’

Het internetdictee was dit jaar van 10 oktober – 10 november ‘online’ op maar liefst 14 websites van regionale (GPD)dagbladen, waaronder De Stentor en op de websites van Kennisnet en van Rabobank IJsseldelta. Ruim 3200 mensen hebben deelgenomen. De 75 beste en snelste internetters konden naast een felbegeerde finaleplek kiezen voor een VVV Irischeque of het ‘Bartjens hotelarrangement’, inclusief een culinaire verrassing. Bilderberg Grand Hotel Wientjes, Mercure Hotel en Campanile Hotel heten de finaledeelnemers van harte welkom in Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008.

Spellen en trofees

De voorronde op middelbare scholen en pabo’s heeft plaatsgevonden van 5 t/m 12 november.

De scholieren en studenten hebben zich gebogen over 10 pittige sommen. De winnaar(s) van de deelnemende scholen ontvangen behalve een finaleplaats ook een leuk spel en een trofee als aandenken, mogelijk gemaakt door RTV Oost.

De vijfde editie van het rekendictee is georganiseerd door Zwolle Marketing in opdracht van Stichting Bartjens Rekendictee. Deze stichting heeft als doel rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Gezien het enthousiasme dat leeft onder de deelnemers ‘rekent’ de organisatie volgend jaar op nog meer landelijke belangstelling.

Bartjens Rekendictee 2008 is mogelijk gemaakt door de Stentor, Hogeschool Windesheim, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Rabobank IJsseldelta, NOVRWO, Kennisnet/Ict op school, Waanders uitgevers, drukkers en boekverkopers, Klasse TV, Van Gorcum, RTV Oost, Librije’s Hotel, 999 games en Zwolle Marketing.

Artikel delen: