Kamperstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kamperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Behoorlijk zonnige dag met een koud begin

Zwolle – Maandagochtend is het koud. Het vriest licht aan de grond en op platte vlakken zoals autoruiten. Ook op neushoogte is de temperatuur in Zwolle ‘s morgens rond zonsopkomst (6.14 uur) tot dicht bij het vriespunt gedaald.

Wie in alle vroegte autoruiten staat te krabben, doet dat wel onder een blauwe lucht. Stapelwolkjes verschijnen boven de stad, maar het blijft allemaal keurig binnen de perken. De zon doet het maandag goed. Het kwik gaat omhoog naar ongeveer 13 graden in de middag. Oké, dat kan een stuk warmer eind april. De aanvankelijk zwakke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig, kracht 3, vanuit het noordoosten. Het blijft droog.

Afgelopen dagen zijn boven de regio Zwolle zwaluwen waargenomen, die teruggekeerd zijn van overwintering in Afrika. Die zien het dus weer zitten hier. En inderdaad is het komende dagen zachter. Dinsdag tot en met donderdag wordt een middagtemperatuur rond 15 graden verwacht in onze regio. Het is weliswaar geen reuzensprong omhoog de lente in, maar toch.

Op Koningsdag en woensdag is er waarschijnlijk flink wat zon. De wind is niet sterk en het is droog. Donderdag en vrijdag krijgen we een lagedrukgebiedje vanuit het zuidwesten op bezoek. Dit brengt regen, wat voor droge tuinen en natuur welkom zal zijn. Vrijdag tot en met het weekend dipt de temperatuur, hopelijk tijdelijk.

Artikel delen: