Fietsersbond geeft fietsles in Stadshagen

Zwolle – Docenten van de Fietsschool van de Fietsersbond geven dinsdag 25 november a.s. voor de tweede maal fietslessen aan kinderen van basisschool De Schatkamer in Stadshagen. De kinderen leren veiliger fietsen, maar bekijken ook de verkeersituatie rond de school en de routes naar school.

Als die situatie gevaarlijk of onoverzichtelijk is, wil de Fietsersbond samen met de school actie ondernemen om die situatie te verbeteren. De Fietsschool is in 2007 opgericht om lessen te verzorgen voor kinderen, ouderen en mensen die niet met de fiets zijn opgegroeid. Doel is meer veiligheid en meer fietsplezier voor alle Nederlanders.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. En gaan ze de kids ook leren, dat je ENKEL met zijn tweeën naast elkaar mag fietsen als je daar ander verkeer niet mee hindert? En dat je officieel nooit met zijn drieën naast elkaar mag fietsen?


  ⚠️ Meld

 2. Laat de kinderen dan ook de ouders meenemen voor die lessen.
  Ik zie veelvuldig ouders veilig met hun kinderen over de stoep fietsen. Ja, veilig voor hun ja maar niet voor mij en m’n kroost die op diezelfde stoep lopen waarbij fietsende ouders en kinderen soms rakelings langs ons rijden.


  ⚠️ Meld

 3. Dit is volgens mij daarvoor wel de goede doelgroep WFVN: dat zijn de kinderen van die ouders die over de stoep fietsen en daarbij hun kind het verkeerde beeld van een veilige route geven! Twee vliegen in één klap dus zo!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.