Jongeren stelen blikje drank uit automaat

Zwolle – Bij een school aan de Mozartlaan werden op dinsdagmiddag 18 november drie jongeren in de leeftijd van 17, 16 en 21 jaar uit Wapenveld, Heerde en Zwolle door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie.

Bij nader onderzoek bleek dat de 17-jarige jongen uit Wapenveld een blikje drank uit een automaat had weggenomen. De andere twee bleken niet iets met de diefstal te maken te hebben. De 16-jarige Heerdenaar had wel een schop tegen de automaat gegeven, omdat deze niet werkte, en de 21-jarige Zwollenaar liep toevallig langs en had dus niet wat met de diefstal te maken.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Je kunt ook moeilijker schrijven, dan nodig… “niet iets”, “niet wat” kort ik normaal gezien gewoon af tot “niets”.

  Overigens: beveiligingspersoneel?!? Bij hoeveel scholen hier in Zwolle hebben ze beveiligingspersoneel? En waar dient dat voor?


  ⚠️ Meld

 2. plantje wat denk je van de orde te handhaven op school? het gaat om de nieuwe deltion college en daar zitten alle opleidingen die ze aanbieden dus lijkt het mij ook wel nodig dat er daar beveiliging rondloopt!


  ⚠️ Meld

 3. Jeetje! Toen ik naar school ging gebeurde er ook wel eens wat, maar als de leraar dan twee vechtbazen uit elkaar geplukt had riep ie:”Ik ben verdorie geen politieagent! En nou allebei meekomen!” Zucht… vroegâh… ;D


  ⚠️ Meld

 4. Beveiligingspersoneel op scholen heeft ook niet mijn voorkeur, maar het kan in sommige situaties best handig zijn hoor.
  Op de meeste scholen zijn daar de concierges voor voor als het een klein opstootje is, maar die zijn ook niet in alles bevoegd denk ik. En ook lang niet altijd getraind in agressief gedrag van degene die je aan moet spreken op fout gedrag…
  En ook hier is dan op een gegeven moment een telefoontje naar de politie niet overdreven hoor. Moet je dan alles zomaar slikken als school? Lijkt me niet.


  ⚠️ Meld

 5. En ook hier is dan op een gegeven moment een telefoontje naar de politie niet overdreven hoor. Moet je dan alles zomaar slikken als school? Lijkt me niet

  Nee, maar een blikje van 50 Ct….kom op. schors hem voor een weekje, maar naar de politie….
  En als mijn geld in zo’n ding vastzit, geef ik er ook een trap tegen aan 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.