Hedon verwelkomt enige clubshow Venice in Zwolle

Na 2 jaar afwezigheid komt de populaire Amerikaanse folkrock band Venice terug naar Nederland. In 2006 deden ze al een succesvolle tour langs de Nederlandse theaters en ook dit jaar kan je ze weer bewonderen.

Hedon is natuurlijk geen theater en de organisatie is dan ook erg blij dat ze zaterdag 29 november als enige club fier in het tourschema staan. Jan Douwe Kroeske, muziekdier bij uitstek, haalt de band voor het eerst naar Nederland voor de “2 Meter Sessies”. De band scoort een gouden plaat met het 2 meter sessie album en vanaf dat moment heeft Venice een enorme fanschare in Nederland. Ruim 30.000 mensen bezoeken de theatertour in 2006. Ook het buitenland blijft inmiddels niet achter want releases in Scandinavië, Duitsland en Engeland staan gepland in mei 2008.

Venice is een Amerikaanse folk/country-rock-band bestaande uit de broers/neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. De Lennons brengen eigen composities in de stijl van The Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young en Jackson Browne. De band wordt opgericht in 1977 in Venice, Californië. De Lennons treden onder meer op in begeleidingsbands van Linda Ronstadt, Don Henley en Jackson Browne.

Belangrijkste kenmerk van de band zijn de ongekend mooie meerstemmige vocalen die al snel doen denken aan de jaren zeventig. David Crosby noemde Venice al eerder: “The best vocal group in the country, and one of the best groups of any kind I have ever heard.” Zet de mannen op een podium en je weet zeker dat je één bonk intimiteit in je schoot krijgt geworpen. Venice is niet een band die je zo maar waardeert, Venice val je als een blok voor zodra je ze een keer hebt zien spelen, pure liefde is mischien wel de juiste combinatie woorden hier…

VENICE

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Zaterdag 29 November

Open                          : 20:00 uur

Aanvang                    : 21:00

Entree                                    : € 27,50 (excl. €1,- servicekosten)

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl wacht niet te lang want de kaartverkoop loopt erg goed!

Artikel delen: