Almelose Pad - Foto: Wouter Steenbergen
Almelose Pad
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, kil en vaak regen

Zwolle – Donderdag trekt een regenstoring over Zwolle. ‘s Morgens regent het al en ook de rest van de dag is het vaak nat. Rond het middaguur is zelfs een donderklap mogelijk, wanneer de regen buiig van karakter wordt.

Regen valt zoals bekend uit bewolking en daarvan is donderdag een dik pak aanwezig boven de stad. Misschien dat enkele zonnestralen er soms toch tussendoor glippen, veel zal het niet te betekenen hebben. Wel wat te betekenen heeft de hoeveelheid regen. Berekend wordt een etmaalhoeveelheid van 10 tot 20 liter per vierkante meter voor de regio Zwolle. In de regen is het behalve nat ook kil. Het kwik komt niet veel hoger dan een graad of 10. De wind is eerst zwak, later op de dag trekt hij aan naar matig, kracht 3 à 4, vanuit het noordwesten.

Donderdagavond verdwijnt de regenstoring naar Duitsland. Het wordt droog en het klaart in de nacht op. De noordwestenwind neemt ook flink af.

Vrijdag krijgt Zwolle een wisselende bewolking op zich af, met soms openingen voor zonnestralen. Tussen de wolken zitten vooral in de middag mini-buitjes, waarvan enkele over de stad kunnen trekken. De noordwestenwind houdt zich met kracht 2 à 3 vrij rustig. Er is geen nachtvorst en de temperatuur overdag komt iets boven de 10 graden uit, wat beneden peil is voor eind april.

Zaterdag is het ongeveer 13 graden en de zon lijkt meer ruimte te krijgen. Dit zou wel eens de beste dag van het weekend kunnen worden, dankzij overwegend droog weer en een niet te sterke noordwestenwind.

Zondag is er kans op een buitje, maar het is veel langer droog. De zon lijkt het moeilijker te krijgen en de temperatuur is iets lager dan op zaterdag, terwijl de noordwestenwind iets sterker is.

In de komende weerberichten bekijken we natuurlijk of het geschetste weerbeeld nog wijzigt.

Artikel delen: