PvdA Zwolle wil vaccinatiecampagne voor mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

PvdA Zwolle wil vaccinatiecampagne voor mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven

Zwolle – Start een campagne zodat Zwollenaren die minder goed kunnen lezen en schrijven zich ook laten vaccineren tegen corona. Dat verzoek doet de PvdA aan het Zwolse college.

Corona laat niet alleen een gezondheidskloof zien, huisartsen signaleren ook een informatiekloof tussen arme en rijke wijken. De vaccinatiebereidheid onder mensen die laaggeletterd zijn of die vanwege een migratieachtergrond de Nederlandse taal niet machtig genoeg zijn, is zorgwekkend laag en moet worden verhoogd, zo vindt de PvdA Zwolle.

Vaccinaties zijn van groot belang bij de bestrijding van het coronavirus. Daarom vragen PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof en PvdA-fractielid Selma Hoekstra het college hun schriftelijke vragen met spoed te beantwoorden. De PvdA deelt de zorgen van Bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen Maria van den Muijsenbergh en een groep huisartsen uit minder welvarende wijken.

In een manifest, dat gesteund wordt door de landelijke huisartsenvereniging LHV, de federatie van medisch specialisten en andere zorgpartijen luiden zij de noodklok en roepen zij de overheid op tot een vaccinatiecampagne gericht op mindergeletterde groepen. Wolthof en Hoekstra doen daarom ook het verzoek bij de burgemeester om landelijk aan te dringen op campagne voor deze doelgroep.

“Maar ondertussen is wel of niet gevaccineerd zijn van grote invloed op de gezondheid en vrijheid van al onze inwoners,” zegt Patty Wolthof. “We zien graag dat kwetsbare Zwollenaren actief worden benaderd wanneer zij niet reageren op de vaccinatieoproep.” Selma Hoekstra: “Een onderdeel daarvan is een goede voorlichting. Daarom is het goed dat de gemeente actie onderneemt, door bijvoorbeeld op korte termijn een lokale vaccinatiecampagne te starten.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.