Buiten lezen
Buiten lezen

KindermeZZo start op 12 mei en zoekt vrijwilligers

Zwolle – Na de coronasluiting gaat KindermeZZo weer veilig open voor kinderen die opgroeien in een gezin waarin kanker speelt. Op woensdag 12 mei van 14.30 tot 16.30 uur is er een kidsmiddag met gezelligheid en samen muziek maken.

Eens per twee weken treffen de kinderen elkaar op woensdagmiddag voor herkenning, erkenning en ontspanning. Bij de meeste kinderen heeft een van de ouders kanker (gehad). Elke kidsmiddag staat er iets leuks op het programma. Ook wordt er in de beslotenheid van het groepje samen stilgestaan bij wat er eventueel speelt.

De kinderen worden begeleid door een team vrijwilligers met een pedagogische achtergrond.
KindermeZZo zoekt een of twee nieuwe vrijwilligers (m/v). Het gaat om mensen met een pedagogische opleiding en ervaring die zich kunnen inleven in kinderen die in een pittige periode van hun leven verkeren. Immers, kanker zet het hele gezinsleven en het normale leven van de kinderen op de kop. Op school is een kind vaak de enige in de klas en is er weinig herkenning. KindermeZZo biedt extra steun.

De nieuwe vrijwilliger staat stevig in de schoenen en kan omgaan met verlies en verdriet. De kidsvrijwilliger is (een beetje) creatief en kan samen met anderen een jaarprogramma ontwikkelen. Het zou een bijvoorbeeld een voormalige leerkracht kunnen zijn of iemand met een achtergrond in de kinderopvang, BSO of welzijnssector.

Vanaf woensdag 12 mei herstart het programma tot aan de zomervakantie. Mensen die belangstelling hebben, kunnen na een gesprek op woensdagmiddag meelopen om te voelen of het werk bij KindermeZZo past. Na de vakantie kan de nieuwe vrijwilliger dan zelfstandig verder, in samenwerking met enkele andere vrijwilligers.

Belangstelling? Kijk op www.kindermezzo.nl

Artikel delen: