Roland de Wit en Wiepke van Erp Taalman Kip - Foto: Woningstichting SWZ
Roland de Wit en Wiepke van Erp Taalman Kip
Foto: Woningstichting SWZ

Renovatie Louis Armstrongflat feestelijk van start

Zwolle – Woningstichting SWZ renoveert samen met Mateboer Bouw de flats Louis Armstrong en Elvis Presley aan de Palestrinalaan in Holtenbroek.

De renovatie van de Louis Armstrong in Holtenbroek is al een tijdje aan de gang, maar binnenkort wordt in de woningen begonnen. Woensdag werd dit startmoment coronaveilig gevierd. “Mensen die hier wonen krijgen straks een mooie, maar vooral duurzame woning.” Met die woorden opende Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, samen met Roland de Wit, algemeen directeur bij Mateboer, de middag.

Kinderen uit de flat fleurden de bouwplaats op. Zij maakten een kunstwerk dat werd opgehangen aan de bouwhekken. Dit gebeurde onder het genot van muziek, een springkussen en wat lekkers. Ouders konden vanaf hun eigen balkon meekijken.

De renovatie van de Louis Armstrongflat en daarna de Elvis Presley flat betekent dat 280 woningen bouwtechnisch grondig worden aangepakt. Er wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid.

Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd die zorgen voor een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond. Op de eerste verdieping komen in beide flats elf nieuwe woningen. Ook wordt er in het nieuwe ontwerp veel glas toegepast.

Bekijk hieronder de video van het startmoment.

Foto's 3
Renovatie Louis Armstrongflat feestelijk van start - Foto: Woningstichting SWZ
Foto: Woningstichting SWZ
Renovatie Louis Armstrongflat feestelijk van start - Foto: Woningstichting SWZ
Foto: Woningstichting SWZ
Artikel delen: