Opening Kunstatelier Kamperpoort

Zwolle – Het kunstatelier Kamperpoort is een initiatief van bewoners en kunstenaars uit de Kamperpoort in samenwerking met deltaWonen en Travers. Het atelier biedt naast een atelier/werkruimte voor kunstenaars een artistiek podium in de Kamperpoort. Het is een plek waar mensen zich kunnen ontwikkelen. Zowel deltaWonen als Travers vindt dit vanuit hun maatschappelijke rol belangrijk.

DeltaWonen heeft midden in de wijk een woning aan de Merelstraat 31 beschikbaar gesteld, die samen met de kunstenaars uit de wijk is omgetoverd tot een kunstatelier. Het is een plek waar bewoners en geïnteresseerden elkaar via kunstactiviteiten kunnen ontmoeten. Het pand kan worden gebruikt totdat het wordt gesloopt, want de wijk wordt nl. geherstructureerd.

Het kunstatelier wordt op vrijdagmiddag 21 november a.s. feestelijk geopend, met aansluitend een open huis. De opening is om 16.00 uur en het open huis duurt tot 18.00 uur. De openingshandeling om 16.30 uur wordt verricht door de Kamperpoorter Kunstploeg samen met Evert Leideman, directeur/bestuurder deltaWonen en Gideon Alewijnse, directeur/bestuurder Travers. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen schilderen of gewoon te komen kijken.

Herstructurering Kamperpoort  

De Kamperpoort wordt de komende jaren grootscheeps vernieuwd. Dit project is een onderdeel van de wijkvernieuwing van de Kamperpoort in Zwolle.

Het project valt binnen het programma van de Sociale Pijler Kamperpoort.

Artikel delen:

Reageer