StadshagenRun 2019 - Foto: Peter Denekamp
StadshagenRun 2019
Foto: Peter Denekamp

Organisatie besluit te stoppen met StadshagenRun

Zwolle – Stichting Loopsport Zwolle heeft in overleg met EP StadshagenRun besloten te stoppen met de organisatie van de EP StadshagenRun.

Twaalf jaar lang is er dankzij sponsoren en vrijwilligers een prachtig hardloopevenement geweest. Veel hardlopers beleefden er plezier aan en er konden bovendien een aantal goede doelen worden gesteund. Op deze manier werden mensen gestimuleerd om te gaan bewegen. Gemiddeld liepen er zo’n 1500 deelnemers mee.

Het waren feestelijke zaterdagen in oktober met in de wijk Stadshagen ook een unieke mogelijkheid voor kinderen, tieners en mensen met een verstandelijk beperking om mee te doen.

Stichting Loopsport Zwolle constateert echter ook dat er in de afgelopen jaren het een en ander is veranderd. De doelstelling om het bewegen, individueel of in groepsverband, te stimuleren is steeds meer gemeengoed geworden. Ook is de wijk Stadshagen in die twintig jaar van een paar blokken naast Westenholte uitgegroeid tot een volwaardige wijk met vele sportverenigingen. Daarnaast zijn er vele andere vormen naast ‘gewoon’ lopen ontstaan, zoals trailruns en bootcamps.

Dit betekende dat het in de afgelopen jaren in toenemende mate moeilijker werd om vrijwilligers te vinden voor de EP StadshagenRun. Vorig jaar kon vanwege het coronavirus de EP StadshagenRun niet worden georganiseerd en ook voor dit jaar is het lastig te overzien wat er in oktober 2021 wel kan. De hardloopclub heeft al meer dan een jaar niet gezamenlijk kunnen trainen.

De voorbereiding voor de StadshagenRun zou nu moeten opstarten maar er zijn op dit moment nog te veel onzekere factoren. Daarom is besloten dat dit het natuurlijke moment is om te stoppen. De hoofdsponsor EP overweegt of hij in de toekomst de run zelf zou kunnen organiseren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.