Kerstconcert voor jong en oud

Zwolle – Op zondag 14 december 2008 verzorgt vrouwenserviceclub Zonta Zwolle een uniek benefietconcert in theater Odeon onder de titel: De sterren van de hemel! Een scala aan artiesten zingt en speelt de sterren van de hemel om het publiek een geweldige middag te bezorgen in de opmaat naar kerst. De opbrengst is bestemd voor een goed doel: het project ‘Help Burundese vrouwen aan werk’ geïnitieerd door een voormalig Zonta-lid, de uit Zwolle afkomstige Margriet Zuure.  

Het traditionele Zonta kerstconcert krijgt dit jaar een nieuw jasje. Gebruikelijk was een klassiek concert met één artiest, ensemble en/of koor. Dit jaar is gekozen voor een gevarieerd concert in kerstsfeer voor het hele gezin. Centraal staat Zontalid Clara de Vries (sopraan), die samen met Gerard Zuyderhoff (klarinet) en Steven Faber (piano) het Midasensemble vormt. Jeugdorkest de Vuurvogel uit Zwolle treedt op met zo’n 60 jonge musici olv dirigent Albert Dam en brengt enkele spetterende werken ten gehore. Vocaalensemble Elumage, bestaande uit Eef Wegerif (bas), Lucy van der Maarel (mezzo), Marion Gyulas (sopraan) en Gerrit van der Heide (tenor) zingen populaire klassieke werken en kerstliederen. Performer Pauline van Antwerpen brengt samen met Clara de Vries een bijzondere interpretatie van een prelude van J.S. Bach. Alle artiesten samen betrekken tenslotte het publiek in een muzikale kerststemming. Deze wordt voortgezet na afloop in de foyer met consumpties in stijl.

Toegangskaarten a € 17,50 zijn verkrijgbaar via:

Zonta Zwolle (06) 29206340/   info@demooimaakwinkel.nl of theater Odeon: www.odeondespiegel.nl

Verkooppunten in Zwolle:

Beautysalon Elena        Oude Vismarkt 26

La Cave des Modes    Broerenstraat 9

Noa Noa                       Luttekestraat 36

 

Het doel van de wereldwijde service club voor en door vrouwen Zonta is het bevorderen van de positie, welvaart en welzijn van vrouwen en meisjes in de hele wereld. De bekende Zwolse trainer/coach Margriet Zuure vertrok in 2005 vanwege werk van haar echtgenoot naar Burundi in Afrika. Zij trof daar een groep meisjes aan zonder vaste woonplek en zonder werk. Zij zette een atelierproject op waar meisjes door het maken van onder andere tafelkleden hun eigen kost kunnen verdienen, woonruimte kunnen betalen en op eigen benen kunnen staan. Zo nemen zij het heft in eigen handen voor een beter toekomst.

Twee ateliers zijn operationeel, drie moeten nog worden opgezet en ingericht. De jonge vrouwen zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van naaimachines, stoffen en garens en de zakelijke aanpak. Margriet Zuure staat hen daarin bij.

Dat het een goed doortimmerd project is, blijkt uit de steun door damesblad Margriet in het kader van Margrietsbeterewereld. Ook bracht minister Koenders een bezoek aan het project in Burundi. Hij liet zich daar zeer lovend over uit. Zonta Zwolle draagt, samen met een aantal sponsoren, met de opbrengst van het benefietconcert ‘De sterren van de hemel!’ met trots bij aan de voortgang van het project.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. een geweldige opbrengst van het Zonta kerstconcert
  beste lezers en lezeressen,
  met dit bericht wil ik u graag vertellen dat het Zonta Kerstconcert maar liefst 4000 euro heeft opgebracht. Een fantastisch resultaat waarvoor ik alle leden van de serviceclub Zonta Zwolle op de eerste plaats en ook alle bezoekers uiteraard héél hartelijk wil bedanken namens de kwetsbare jonge vrouwen hier in Burundi. Inmiddels zijn nu met behulp van alle giften meer dan 50 vrouwen geholpen om m.b.v. een klein startkapitaal in de vorm van een naaimachine, stof en allerlei naaiatributen hun eigen leven financieel op poten te krijgen. Een fantastisch resultaat.
  Dank aan allen die bijdroegen!!
  hartelijke groet uit het warme Burundi,
  Margriet Zuure,


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.