Praubstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vooral in de middag kans op een buitje, weinig wind

Zwolle – Vrijdag begint met veel bewolking, waar lichte regenbuitjes tussen kunnen zitten. Kans daarop bestaat eigenlijk de hele dag, maar ze lijken een voorkeur te hebben voor de middag. Tussen die middagbuitjes breekt de bewolking wel steeds vaker.

Behalve veel wolken ziet Zwolle vooral in de middag en avond ook de zon. Zonsondergang is om negen uur. Vrijdag valt op dat de wind weinig opvalt. Die is namelijk slechts zwak uit het noordwesten. Een richting waarvandaan je geen opwarming hoeft te verwachten. Dat vertaalt zich in een minimumtemperatuur ‘s morgens vroeg van ongeveer 6 graden en een maximum ’s middags van een povere 12 graden. Koeltjes, een geluk daarbij is dat de wind zo weinig voorstelt.

In de nacht naar zaterdag valt de wind grotendeels weg. Er zijn opklaringen en het koelt af naar een waarde dichtbij het vriespunt in de vroege ochtend. Op de grond daalt het kwik plaatselijk misschien een fractie onder nul. Er is zaterdagmorgen kans op mistbanken.

Zaterdag ziet er goed uit vanwege de zonnige perioden en het droge weer. De meeste weermodellen zijn het hierover eens. De noordwestenwind doet rustig aan: kracht 2 in de ochtend, tot 3 in de middag. Een temperatuur in de stad oplopend naar 13 graden.

Zondag zou spontaan een licht buitje boven Zwolle kunnen ontstaan. Maar dit kan net zo goed naast Zwolle gebeuren, zodat het hier de hele dag droog is. De zon heeft te kampen met vrij veel bewolking, maar is heus wel zichtbaar. Een tegenvallende temperatuur ‘s middags van ongeveer 11 graden.

Volgens de laatste berekeningen krijgt Zwolle dinsdag 4 mei een actief frontensysteem met dikke bewolking en regen over zich heen. De wind is stevig vanuit het zuidwesten, mogelijk het sterkst ‘s en met windvlagen ’s avonds tijdens de dodenherdenking.

De hele volgende week belooft winderig en vrij fris te verlopen, maar daarna lijkt er perspectief op een veel warmer weertype.

Artikel delen: